Live Recensies

Review: Glastonbury 2011

Toegevoegd op woensdag 29 juni 2011, 11:28
Laatste update donderdag 21 juli 2011, 12:04
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Review: Glastonbury 2011

 

Een uitverkocht feest van 3 ½ vierkante kilometer omvang, met drie volledige dagen muziek (en twee halve), 177.000 getuigen en een klimaat dat net zo voorspelbaar is als Russische roulette; Glastonbury is zo’n festival dat nauwelijks met woorden te beschrijven is.

Live Blog

Glastonbury 2011 (panorama)

Tijdens het festival hebben we jullie ook op de hoogte proberen te houden: live, vanaf Glastonbury 2011. Zo berichtten we over Special Guests Radiohead en Pulp, gaven we sfeerimpressies in zowel foto als video en schreven we dagelijks onze bevindingen op glasto.rockblog.nl. Daarnaast gaven we interviews bij bnn.fm en Radio 501, voor en tijdens het festival.

Winnaars en verliezers

Zonsondergang bij de Pyramid Stage

Vijf dagen lang waanden we ons in een wereld die voor slechts 177.000 mensen van dichtbij mee te maken was. Naast de vele muzikale hoogtepunten als Miles Kane en  Queens Of The Stone Age, mocht het aanwezig festivalpubliek toch ook zeker als hoogtepunt genoemd worden. 

Glastonbury bracht het beste naar boven in iedereen en dat was aan zowel het publiek als de geëmotioneerde artiesten (Elbow, Coldplay, Beyoncé) af te lezen. 

Helaas waren er niet alleen winnaars. Zo lukte het U2 niet om een connectie te krijgen met het overvolle veld bij de Pyramid, viel de “King Of Limbs” setlist van Radiohead niet bij iedereen even goed en maakte Paul Simon geen indruk.

Bikini’s en blubber

Tent gepitcht in de blubber bij de John Peel Stage

Ook het weer kende zijn pieken en dalen. Door de regenval werd Glastonbury omgetoverd tot modderpoel tijdens de eerste twee dagen, maar naarmate het weekend dichterbij kwam, leken ook de weergoden gunstiger gestemd. De wisselvallige, typisch Engelse, weersomstandigheden konden de pret natuurlijk niet drukken; zowel de gebieden om de podia heen als de vele andere ontspanningslocaties waren gevuld met vrolijke gezichten. 

Het leukste feest ter wereld

Nightlife bij Arcadia podium

Stond men niet te dansen bij de Pyramid of Other Stage, dan was er altijd wel elders iets cultureels, ambachtelijks of theatraals te beleven. Tot diep in de nacht waren bijna alle bars en dansgebieden (zie foto hierboven: “Arcadia”) geopend voor de die-hard feestgangers. Die uitgaansgebieden konden dan ook voortdurend rekenen op belangstelling, maar door de enorme omvang en diversiteit op het festival benauwde of belemmerde het geen moment.

See you in 2013!

Volgend jaar is er helaas geen Glastonbury, maar in 2013 zal het leukste feest ter wereld wel weer plaatsvinden. De hoofdacts zijn al uitgekozen, als we de organisators mogen geloven. Wij gaan het in 2013 zeker weer meemaken!

Reacties

Volg Rockblog