Live Recensies

Review: Kyuss Lives @ 013 Tilburg

Toegevoegd op zaterdag 2 juli 2011, 14:47
Laatste update donderdag 21 juli 2011, 12:04
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Review: Kyuss Lives @ 013 Tilburg

In de volle, net niet uitverkochte zaal van het Tilburgse 013 staat een avondvullend stonerrockprogramma gepland. Dat lijkt niet uitzonderlijk, maar niets is minder waar. Vanavond speelt gedurende drie uur namelijk driekwart van de legendarische stonerrockband Kyuss onder de naam “Kyuss Lives”.

An evening with Kyuss Lives

Kyuss Lives @ 013 Popcentre

Het Kyuss-gezelschap van vocalist John Garcia, bassist Nick Olivieri en drummer Brant Bjork wordt bijgestaan door de Belgische gitarist Bruno Fevery. Het kwartet heeft het programma opgedeeld in twee etappes, met een adempauze van ruim een kwartier. Natuurlijk worden we voorzien van alle Kyuss-klassiekers, waaronder “Gardenia”, “Asteroid”, “Green Machine” en “Hurricane”, maar de band heeft vanavond duidelijk niet bestemd als pure ‘Greatest hits avond’.

De nummers vloeien in elkaar over alsof het niets is, vaak aan elkaar gelijmd door diepe, groovy jamsessies. Garcia verdwijnt regelmatig van het podium, bij gebrek aan zangteksten, om even later weer van zich te laten horen doormiddel van zijn karakteristiek rauwe stem.

An evening with Kyuss lives” is dan ook een goed gekozen titel van de show, al is ‘show’ misschien niet het goede woord. Op de achtergrond worden namelijk Windows Media Player-achtige visualiseringen getoond en Olivieri neemt nog wel de nodige powerstances in, maar een echte entertainmentvalue valt niet te ontdekken.

Kyuss Lives @ 013 Popcentre

 

Gelukkig voelt het geen moment alsof er iets mist; de mannen zijn ijzersterk in hun vak, hebben een goede setlist samengesteld en zorgen ervoor dat niemand zich ook maar één moment hoeft te vervelen. Zelfs het ontbreken van gitarist Josh Homme pakt erg goed uit. Zijn vervanger, Bruno Fevery, weet de gitaarpartijen van Homme moeiteloos over te nemen.

Één grote muzikale trip

De avond met Kyuss Lives is het best te typeren als One big, fifty million year trip, met als een uitgebreide versie van “El Rodeo” als hoogtepunt. Een trip die nog lang in het geheugen gegrift zal staan.

Reacties

Volg Rockblog