Live Recensies

Review: Rosrock 2011

Toegevoegd op maandag 11 juli 2011, 15:18
Laatste update maandag 11 juli 2011, 15:19
Geschreven door Bram
Bron: Rockblog

Review: Rosrock 2011

Tussen festivals als Rock Werchter en Fortarock was er vorig weekend ook een veel kleiner festival, genaamd Rosrock. Dit festivalletje werd in een appelboomgaard in Rossum gehouden.

Tuinfeest
Vele zullen nog nooit van Rosrock gehoord hebben, maar zij die er al wel van gehoord hebben weten dat het er gezellig is. Meteen bij de ingang voel je direct de huiselijke sfeer. Via de oprit loop je door de schuur, langs het huis, naar de camping. Hier staan de tenten tussen de appelbomen. Het festival is daadwerkelijk in de tuin van de appelboer. De barren, het podium, het geluidshuisje en de merchandise stand zijn helemaal uit hout gemaakt en staan dus het hele jaar in zijn tuin. Dit alles doet je eraan denken dat je op een uit de hand gelopen tuinfeest terecht gekomen bent.

Rockabilly
Bij het programma ligt de toon zaterdag vooral op rockabilly met een uitschieter, namelijk Skindred. Het blijft verdacht rustig de hele dag en het lijkt er op dat er voornamelijk wat lokaal publiek op af komt. Hierdoor lijkt het alleen maar meer op een tuinfeest waar iedereen elkaar kent. De muziek valt goed bij dit publiek, waardoor men zich hardop afvraagt wat een bekende band als Skindred in deze rockabilly lineup te zoeken heeft. Vlak voor Skindred is het zelfs zo rustig voor het podium waardoor het erop lijkt dat zij een privéshow gaan geven, maar tijdens de eerste noten staat de hele tuin gewoon vol. Het lijkt Benji en zijn mannen verder niet uit te maken of ze nu op Download spelen of in iemand zijn achtertuin. Ze geven alles wat ze in huis hebben en maken er een onvergetelijke show van. Benji krijgt het zelfs voor elkaar om het hele publiek de robot te laten doen.

Zondags staat er minder rockabilly op het programma, maar meer stevige rock met oa. Malle Pietje en de Bimbo’s, Vanderbuyst en Valient Thorr. Bij de eerst genoemde blijkt meteen al dat de bezoekers niet gediend zijn van de punkrock van Nederlandse bodem. De meiden proberen vanaf het podium meer sfeer te brengen, maar dit werd niet echt goed ontvangen. Na enkele pogingen hielden ze het voor gezien en werd het podium vrijgemaakt voor landgenoten van Vanderbuyst. Hierbij was het al iets drukker in de tuin, maar ook dit was geen publiek om trots op te zijn. Toch geeft ook deze band alles wat ze in huis hebben en zetten een strakke set neer. Valient Thorr heeft de eer gekregen om deze editie af te sluiten. Ook zij doen dit voor een klein publiek, maar zij zorgen er wel voor dat Rosrock 2011 goed afgesloten wordt.

Reacties

Volg Rockblog