Live Recensies

Review: Dour Festival 2011

Toegevoegd op donderdag 21 juli 2011, 21:26
Laatste update vrijdag 22 juli 2011, 10:12
Geschreven door Bram
Bron: Rockblog

Review: Dour Festival 2011

In de omgeving van de Waalse provincie Henegouwen te Belgiƫ, ligt het afgelegen dorpje Dour. Afgelopen weekend van 14 t/m 17 juli vond daar het Dour Festival plaats. Ondanks het slechte weer, trof het evenement goed gemutste festivalgangers.

Met zeven podia weet Dour een breed scala aan genres te presenteren. Het festival kan - met ongeveer 120.000 verkochte tickets - spreken van een geslaagde kaartverkoop. Dankzij de brede programmering loopt er heel verschillend publiek rond. Er staan moeders met kinderen tussen headbangende metalheads en bouncend hiphopvolk. Ondanks de grote verscheidenheid aan mensen, lijkt iedereen elkaars vriend te zijn.

Acts
Op The Cannibal Stage speelt de ervaren Anthrax nog als een goed geoliede machine. First Blood, Agnostic Front en Born From Pain laten op hetzelfde podium zien dat hardcore nog steeds niet dood is.  Frank Carter speelt zijn laatste show met Gallows in BelgiĆ«, hij is namelijk erg ziek. Toch laat hij nog even het achterste van zijn tong zien en neemt waardig afscheid van zijn fans. Voor op de Mainstage is Pendulum geboekt. Helaas komt dit optreden niet helemaal goed tot zijn recht, reden van het tegenvallende optreden is het zachte geluid.

Geluidsproblemen
De kwaliteit van het geluid laat bij meerdere optredens te wensen over. De ene keer staat de volume te hard en de andere keer te zacht. Tijdens het optreden van Rolo Tomassi komt er pas na een halve minuut, zang de tent in. Bovendien laat de geluidstechnicus van T.C.M.F.H. de achtergrondmuziek aanstaan tijdens het optreden, dit is duidelijk te horen na afloop van een nummer.

Modderpoel
Op zaterdag wordt het evenement pas echt getroffen door het slechte weer, de hemel barst los en het terrein verandert in een grote modderpoel. De mensen zoeken vooral hun heil in de tenten en op minder toegetakeld terrein. Alhoewel een enkeling de modder op zoekt om buikschuivers te maken en moddergevechten te houden. Hierdoor wordt weer benadrukt hoe divers de bezoekers zijn die op dit festival afkomen; in alle soorten en maten en allemaal even aardig. Een gemoedelijk festival dat - ondanks de regen - gelukkig niet in het water is gevallen.

Reacties

Volg Rockblog