Live Recensies

Review: Pennywise @ 013

Toegevoegd op donderdag 28 juli 2011, 13:05
Laatste update donderdag 28 juli 2011, 13:05
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Review: Pennywise @ 013

Er staat een stevige avond punkrock op het programma in de Tilburgse 013 met drie Amerikaanse bands: The Adolescents, Authority Zero en headliner Pennywise. Terwijl de stad bomvol is door de grootste kermis van de Benelux, valt de opkomst aardig tegen. Het balkon en een zijkant van de grote Dommelsch zaal zijn dan ook gesloten.

Authority Zero heeft de eer de zaal als eerste warm te draaien. Het optreden duurt maar een krap half uur, en brengt niet het beste uit het repetoire. De veelal nieuwe nummers zorgen voor een armoedige pit van maar liefst 5 personen en daar blijft het ook bij. Na een erg snelle ombouw mogen The Adolescents het stokje overnemen. Terwijl het publiek nog op het gemak komt binnen wandelen, ragt de band er de nodige nummers tegenaan. De set bestaat uit een lange punkflow die aan de 30 minuten meer dan genoeg heeft. De bedoeling is duidelijk, op naar de hoofdact.

De relaxte sfeer in de zaal zorgt dat de ombouwtijd voorbij vliegt. Pennywise heeft duidelijk geen poespas nodig en op het podium bevindt zich dan ook enkel het broodnodige zoals de drums op een drumpodium en wat versterkers. Vanaf het eerste nummer zoekt frontman Zoli Téglás (Ignite) contact met het publiek: vuisten worden wild de lucht in gegooid en er wordt fanatiek gemosht.

Hoewel het tempo er stevig inzit, valt halverwege het optreden even stil. Een (Nederlandse) vriend komt het podium op met een oproep een goed doel te steunen. Dit is jammer voor de show, maar laat wel zien dat de band zich ook bewust is van de mindere dingen in het leven. Dit wordt nogmaals benadrukt als er wordt stilgestaan bij het drama in Oslo. Na het laatste nummer, de cover 'Stand By Me', verlaat de band het podium. Het is echter al snel duidelijk dat dit niet het einde kan zijn: het rifje van het bekendste Pennywise nummer wordt al luidkeels ingezet door het publiek. Na het nummer Pennywise klinkt dan ook eindelijk het "Oh Ohohohoooo" van 'Bro Hymn'.

Nadat een groot deel van het publiek het podium heeft beklommen, komt er een einde aan de avond. Een avond vol hardcore punkrock bracht een geslaagd alternatief voor de kermis of voor de mensen die nog niet op vakantie zijn.

Reacties

Volg Rockblog