Live Recensies

Sziget Festival verslag deel 2/3

Toegevoegd op zaterdag 20 augustus 2011, 14:51
Laatste update maandag 19 september 2011, 15:58
Geschreven door Alex
Bron: Rockblog

Sziget Festival verslag deel 2/3

Donderdag rond een uur of vier, na het optreden van Ben L’oncle Soul, weten we het zeker: Lowlands en Pinkpop hebben zitten slapen bij het boeken. De Fransman is een aanwinst in het programma. Alles is vrolijk, de zanger, de liedjes, de band en het publiek. We zijn wakker!

Donderdag rond een uur of vier, na het optreden van Ben L’oncle Soul, weten we het zeker: Lowlands en Pinkpop hebben zitten slapen bij het boeken. De Fransman is een aanwinst in het programma. Alles is vrolijk, de zanger, de liedjes, de band en het publiek. We zijn wakker!

 

Play but never come back

La Roux weet ons weer met beide benen op de grond te zetten. Tijdens haar gehele show zingt ze twee nummers live de rest is geplaybackt. Ook Good Charlotte weet ons niet te boeien. Er wordt onzuiver gezongen en de band komt routinematig over.

Kasabian staat als co-headliner geprogrammeerd. Iets dat ieder festival zou moeten doen. Het publiek wordt flink opgezweept door ze en ook hier worden de voorste rijen regelmatig op een bierdouche getrakteerd.

Headliner op donderdag is The Chemical Brothers. Muzikaal zetten ze een sterk staaltje dance neer. Jammer dat ze tijdens de show maar af en toe gebruik maken van de twee grote schermen die aan de zijkant van de Main Stage hangen. Hun eigen scherm wordt wel de gehele show gebruikt, wat alsnog resulteert in een prachtige 3D lichteffectshow. Letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje dus na de wat mindere optredens.

Nog een grote dance act vandaag is 2Manydj’s. Dat ze populair zijn wisten we al, maar dat ze zo populair zijn dat de immens grote Party Arena vol is, is toch een verrassing. We hebben het moeten missen, maar op Sziget geeft dat niet dan kom je elders aan je trekken.  Vooral in de nachtelijke uren is er meer dan genoeg te beleven en te doen.

Jonge Wolven heersen 

Chauvinistisch als we zijn, bezoeken we op vrijdag DeWolff. Niet alleen om onze vaderlandse liefde, maar ook omdat de band gewoon heel goede muziek maakt. Ook op Sziget hebben ze binnen no-time de hele A38-Wan2 stage voor zich gewonnen. Erbij moet wel vermeld worden dat 90% van de aanwezigen uit Nederland of België komt. Dit is een fenomeen dat zich ook bij Baskerville, Selah Sue en Triggerfinger voordoet.

Een wandeling van de A38-Wan2 naar de Metal/Rock stage voor Deftones. Deze Amerikanen zijn nog verschrikkelijk populair. Het veld voor het podium staat voller dan ooit en dat wordt beloont met een uitstekende set waarin alle 'hits' zoals 'My Own Summer', 'Back to School' en 'Sextape' voorbij komen. Tevens veel nieuw werk van het recente 'Diamond Eyes' en een uitstekend geluid zorgen voor de beste show op de Metal Rock Stage van Sziget dit jaar.

Op de Main Stage sluiten we pas wat later op de avond aan bij Dizzee Rascal. Met zagende hiphop beats en enkele hits op het einde van de show wordt het publiek warm gemaakt voor de absolute headliner van de dag: The Prodigy. The Prodigy doet wat van ze verwacht wordt: beukmuziek ten gehore brengen. Niemand is veilig want het publiek vormt zich tot een grote circle pit. Hits volgen elkaar op en dat is precies waar naar gelonkt wordt.

In de Party Arena een technoavond met grootheden als Dubfire en Christian Varela. Er wordt goed gedraaid en ook het geluid is uitstekend. Tot in de vroege uurtjes is de tent bomvol. Wanneer we de Party Arena verlaten schijnen de eerste zonnestralen al op het pad naar onze Quechua’s: de zaterdag is aangebroken.

Bekijk hier de fotoreportage van Sziget 2011

 

Reacties

Volg Rockblog