Live Recensies

The Boxer Rebellion @ Mezz

Toegevoegd op donderdag 1 september 2011, 23:04
Laatste update maandag 3 oktober 2011, 17:50
Geschreven door Joep
Bron: Rockblog

The Boxer Rebellion @ Mezz

Eens in de zoveel tijd ontvangt de Mezz in Breda een internationale band die nog wel wat populariteit in Nederland kan winnen. Datzelfde geldt voor de Engelse indie rockband The Boxer Rebellion die in februari van dit jaar 'The Cold Still' uitbracht en waarvan single 'The Runner' al veelal te horen is op de betere radiozender. Met twee opeenvolgende zaalshows in Nederland probeert de band meer fans te krijgen. The Boxer Rebellion is qua grootte wel wat meer gewend dan een Dommelsch-zaal  van de Mezz. Om een idee te krijgen: ze traden begin dit jaar op in de studio van David Letterman. Daarom is het des te symphatieker van de band om zich niet te groot te voelen voor het optreden van vanavond.

De avond wordt geopend door een band uit Bergen op Zoom genaamd The Little Review. Het viertal speelt opzwepende liedjes die soms wat doen denken aan Two Door Cinema Club. Het enige wat ontbreekt is een pakkende zanglijn of zelfs iets wat lijkt op een melodie van de zanger. Zijn stemgeluid is vrij laag en dat overtuigt niet bij de wat poppy-klinkende liedjes. Het mag wel vernoemd worden dat de nummers wel degelijk hitpotentie vertonen. Al dient er dan echt wat aan de zanglijnen te veranderen.

Echoënde zangmelodieën
Met een goedgevulde zaal begint vervolgens The Boxer Rebellion het optreden. Er wordt gestart met 'Step Out Of The Car' en dat is voor de meeste bezoekers één van de bekendere nummers. Vanaf het eerste nummer is het duidelijk dat hier een hele strakke band staat. Geen moment wordt aan het lot overgelaten en ze zijn piekfijn op elkaar ingespeeld. Kenmerkend voor The Boxer Rebellion is het herkenbare, heldere stemgeluid van frontman Nathan Nicholson en de galmende gitaren. Vooral hij weet vanavond te overtuigen. Tussen zijn zanglijnen hopt hij een aantal keer op en neer om vervolgens weer zijn hoge zangmelodie met veel echo in te zetten.

Rumoerig publiek
Van de drie albums worden allen nummers gespeeld. De nadruk ligt echter logischerwijs wel op 'The Cold Still'. Pareltjes als 'Evacuate', 'Spitting Fire' en 'Cowboys & Engines' worden overtuigend gebracht en 'The Runner' wordt zelfs voorzichtig door het publiek meegezongen. Nou is het publiek vooral achterin de zaal een groot deel van het concert nauwelijks bij de les en zorgt het voor overlast. Bij het schitterende 'Doubt', wat langzaamaan toewerkt naar een climax met echoënde gitaren, verstoort het publiek de subtiliteit van het nummer. Gelukkig trekt de band er zich maar weinig van aan en gaat stevig door met 'Watermelon' wat de eerste rijen flink laat bewegen. Er sluipt na enige tijd wel wat vorm van eentonigheid in bij de nummers van de band. Gelukkig wisselen ze rustigere nummers af met het stevigere werk.

Overtuigend
Eindigen doet The Boxer Rebellion met de meezinger 'No Harm' en 'The Gospel of Goro Adachi', een niet erg toegankelijk nummer dat eindigt in een gecontroleerde chaos. Het publiek vertrekt tevreden huiswaarts en de band heeft er weer wat fans bij. The Boxer Rebellion overtuigt vanavond in de Mezz en laat zien waarom ze elders op de wereld een flinke schare fans hebben!

Reacties

Volg Rockblog