Live Recensies

Zomerpop Festival 2011

Toegevoegd op woensdag 7 september 2011, 11:24
Laatste update zondag 18 september 2011, 18:52
Geschreven door Alex
Bron: Rockblog

Zomerpop Festival 2011

Op zaterdag 3 en zondag 4 september vond in Hoogwoud de 22ste editie van het Zomerpop Festival plaats. Op de zondag was het team van Rockblog aanwezig en daarover is hier een verslag te lezen...

Op zaterdag 3 en zondag 4 september vond in Hoogwoud de 22ste editie van het Zomerpop Festival plaats. Op zaterdag betraden onder andere Pater Moeskroen, Beans & Fatback en EGBERT de bühne. Op zondag was het team van Rockblog aanwezig en daarover is hier een verslag te lezen.

Regionale bands
Ieder jaar staat er een aantal regionale bands op het podium van Zomerpop. Dit jaar is het aan winnaars van de Popprijs Hoogwoud, namelijk Karma’s Lab, om op zondag op het Live Podium te openen.  Na Karma’s Lab is het de beurt aan Bright Young Lights, eveneens een band uit de regio. Het is een goed initiatief deze regionale bands een kans te geven, beiden klinken namelijk veelbelovend. 
Ondanks dat er slecht weer is voorspelt begint het terrein al vol te lopen, de tenten waarin opgetreden wordt echter nog niet. Men staat liever nog even buiten van het zonnetje te genieten, dan dat zij de talenten uit de regio het publiek gunnen die ze verdienen.

Nationale allure
Kensington is de eerste band met nationale allure die het podium betreed. Met een energieke show waarin de heren alles geven winnen ze het publiek voor zich.  Bij Krystel is de tent voor het eerst goed gevuld. De tempratuur in de tent is inmiddels flink opgelopen en daar heeft Krystel duidelijk last van. Al na het eerste nummer ontdoet ze zich van haar jas, iets waar de mannen in de zaal geen probleem mee hebben. Krystel kan overigens teren op drie hitjes, wat eigenlijk meteen ook wel genoeg was geweest. De rest van haar show kon helaas niet boeien.

Stijf publiek danst
Een band die maar 1 hit heeft is Handsome Poets. Toch zijn zij wél de moeite waard om de hele show naar te kijken. Ze weten zelfs het enigszins stijve publiek te verleiden om te dansen. Om natuurlijk met Dance (The War Is Over) knallend af te sluiten.

Kind van de regio
Tim Knol: nog een kind van de regio, maar hij stijgt wel boven iedereen uit. Hij laat zien een veelzijdig artiest te zijn. Ondanks dat hij op grote podia zoals Pinkpop en Paaspop heeft gestaan, wordt er ook in Hoogwoud alles gegeven. Met zijn goede band en zijn compagnon Anne Soldaat spelen ze de tent helemaal plat. Sterke nummers volgen elkaar op en iedere noot is raak.

La Pegantina
Op Zomerpop is één internationale band te bewonderen en dat is het Spaanse La Pegantina. Gooi Manu Chao in een blender met Punk en Ska en dan kom je redelijk in de buurt van La Pegantina. Aangezien de biertap flink open heeft gestaan gaat zulke muziek er goed in bij het publiek. La Pegantina is een leuke afsluiter van een prima festival.

Ondanks de afgelegen ligging is Zomerpop zeker de moeite waard voor een dagje bands kijken en gezellig bier drinken met de mensen uit de regio! 

Reacties

Volg Rockblog