Blogs

Rockblog op onderzoek: andere rock- en Gagabloggers

Toegevoegd op donderdag 29 juli 2010, 13:14
Laatste update donderdag 29 juli 2010, 14:09
Geschreven door Redactie

In de onstuimige wereld van de digitale popjournalistiek staat Rockblog niet alleen. Ook andere websites gooien je royaal plat met geruchten, recensies en prijsvragen. Rockblog deed onderzoek naar haar concurrenten in de harde wereld van de muziekcommunity en deed verslag van wat zij daar tegenkwam.

Te beginnen bij de tienersekte Jimmy Alter. Het is de online emovariant op tijdschriften als de Privé en de Party. Want na intensief zoeken wisten we meer dan alleen roddelnieuws niet te vinden. Katy Perry, Ke$ha en ook niet-muzikanten als David Beckham moeten het allemaal ontgelden met kwaadsprekerij en lasterpraat. Maar wie de kroon spant is toch wel de koningin van de popprostitutie, Lady Gaga. Met minimaal drie items per dag weet Jimmy op een voortreffelijke wijze elke scheet van haar uit te vergroten. Een muziekcommunity waar het om de poppetjes en niet de plaatjes draait. De site kan zich beter domweg Jimmy noemen, want veel Alter is er niet te vinden.

Een stuk informatiever is de website van Festivalinfo. Het betreft keurige, neutrale site waar Rockblog met haar creatieve knipenplakwerk veel aan te danken heeft. Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter: you name it. Maar niet alleen de Goliathen uit de festivalwereld krijgen aandacht, ook de Davids worden uitgebreid behandeld. De geruchtenmachine is goed geolied en weet er altijd een paar verrassende namen in de aanloop naar het festivalseizoen uit te persen (hoewel wij van Rockblog die nieuwtjes natuuuurlijk al lang kenden).

Voor de metaalhoofden is er ook genoeg leuks op het wereldwijde web te vinden. Neem de website van Metalfan. Voor een update over welke blackmetalgitarist nu weer wordt verdacht van moord en verkrachting ben je bij deze website aan het goede adres. Daarnaast houdt de digitale bode je uitstekend op de hoogte van aankomende headbangbijeenkomsten en de releasedatum van de nieuwe plaat van je favoriete jaren 80 glammetalband, waarvan de glans natuurlijk al lang af is.

We kunnen een conclusie trekken: het aanbod is groot, maar de kwaliteit loopt sterk uiteen. Wie niettemin écht goed op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes uit de festivalwereld kan natuurlijk het beste op Rockblog terecht. Want ja, wij van wc-eend adviseren natuurlijk wc-eend.