Interviews

Interview: Isbells

Toegevoegd op maandag 26 juli 2010, 11:11
Laatste update maandag 19 september 2011, 14:51
Geschreven door Bjorn

Na het optreden van Isbells liepen we backstage Bart tegen het lijf. We mochten 15 minuten van zijn tijd in beslag nemen en enkele vraagjes stellen. We mochten mee naar het artiestendorp maar aangezien we geen bandjes hebben die toegang boden tot het artiestendorp ging Bart ons wel mee naar binnen loodsen. Daar toegekomen mochten we niet binnen ook al was het maar voor klein interview. Klote organisatie klonk het bij Bart. Uiteindelijk zijn we in de zetel van de persruimte beland.

Hoe vond je het optreden?

Goed maar de groep (School of seven bells) in de Aquarium stoorde ons ENORM!

Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat jullie dit overkomt?

Inderdaad, het is al meerdere keren gebeurt dat andere groepen onze muziek verstoren! Als groep zijn we veeleisend wanneer we optreden. We willen met onze ingetogen en breekbare nummers een stil publiek hebben. Wat soms niet evident is. Op een ander festival zijn we gewoonweg eens gestopt met spelen want het was niet te doen qua ander geluid. Voor ons én voor het publiek is het dan niet meer leuk!

Wat staat er nog op het programma voor Isbells deze zomer?

Deze avond hebben we in Limburg nog een optreden. En verder hebben we nog zo’n 12 à 14 optredens voor de boeg deze zomer. Ja, het wordt druk maar we zien het zeker zitten!

En hoe zit het met het buitenland?

Ja ook het buitenland wenkt want binnenkort mogen we spelen in Engeland en Duitsland. Het is wel een doelstelling om in het buitenland ook voet aan de grond te krijgen daar. Maar alles op zijn tijd!

Waar halen jullie je inspiratie?

Ik kom eigenlijk uit het alternatieve rockmilieu terwijl de rest van de groep meer een Jazz verleden hebben. Ooit zei ik eens tegen Gaetan (hoofdzanger van Isbells): je moet eens luisteren naar Nick Drake. Hij zei me dat hij dit niet ging doen want hij zou dan te veel beïnvloed worden bij het maken van onze muziek. Ironisch genoeg las Gaetan in de recensies over onze debuutplaat dat Isbells vergeleken werd met oa Bon Iver, Fleet Foxes en Nick Drake. Vanaf toen heeft hij eigenlijk maar deze muziek leren kennen.

Van toeval gesproken zeg! Om af te ronden, naar wat luistert Isbells on the road?

We luisteren veel samen naar muziek. In de auto staat er ook veel rustige en intieme muziek op.

Merci voor jullie interesse en succes!

Bedankt voor het gesprek.

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!