Interviews

Interview The Dopamines

Toegevoegd op maandag 27 mei 2013, 18:48
Laatste update maandag 27 mei 2013, 19:35
Geschreven door Gregory

The Dopamines waren zeker een van onze favorieten op de affiche van Groezrock 2013. Tragisch vonden we dan ook het nieuws dat ze samen zouden spelen met “band van het moment” Masked Intruder. We besloten Jon, Jon en tieneridool Mikey Erg dan maar gewoon uit te nodigen voor een gesprekje in onze gezellige Groezrock backstage sofa!

Hey jongens! Hoe ging de show?

Geweldig! We stonden wel veel te vroeg gepland. We hadden nog last van een kater en hadden geen tijd om terug dronken te worden maar het is ok. Dat gebeurt straks wel weer. Het is namelijk Jon zijn verjaardag vandaag dus het wordt waarschijnlijk extra erg.

Welke van de twee Jon’s?

Jon Lewis, 29 jaar!

Gelukkige verjaardag Jon Lewis!

Dank je Man! We hebben ons echt geamuseerd daarnet.

Dat zal vast. Baalden jullie toch niet een beetje toen jullie vernamen dat jullie tegelijk geprogrammeerd stonden met Masked Intruder?

We waren zeker een beetje teleurgesteld dat we tegenover Masked Intruder stonden. Van alle bands op dit festival zullen onze twee bands toch het meest gelijkaardige publiek trekken. Maar uiteindelijk zijn we toch echt al blij dat we op dit festival mochten spelen. Het was echt geweldig. Nu zijn we ook vrij voor de rest van de dag. Ik ga nog een hele boel bands kijken. Flag en Less Than Jake staan zeker nog op ons lijstje, eerder hebben we Iron Chic zien spelen. Die laatsten waren echt te gek, ze braken de hele tent af.

Als jullie een Dopamines video game mochten maken: wat zou dan het hoofddoel van het spel zijn?

Het zou een beetje op Grand Theft Auto lijken maar dan zonder al het geweld. Het drinken, de drugs en de seks laten we er uiteraard wel in. Het doel van het spel zou dan hoofdzakelijk verder ook zijn om elke avond te braken op iemand anders zijn bank. Daarvoor zou je dan stukjes krijgen van een ticket voor een Municipal Waste show. Een van onze favoriete bands!

Ok Jon, jij bent de enige in de band die geen bril draagt. Wordt je daar soms voor gepest?

Jon: Haha, nee ik word daar niet om gepest maar ben wel blij dat ik mijn bril niet iedere 4 seconden omhoog hoef te duwen als we aan het optreden zijn.

Mikey: Het zou wel grappig zijn moesten wij de enige groep mensen zijn die iemand uitlachen omdat hij geen bril draagt.

Jullie hebben wel eens van gitarist gewisseld maar Mikey zingt het nu toch al een tijdje uit. Is hij nu een vast lid van de band te noemen?

Ja Mikey is nu toch al een goeie vijf jaar bij de band. Hij heeft ook veel te zeggen over het nieuwe materiaal dat er gaat aankomen.

Mikey maar jij speelt zo een beetje alles? Punknews heeft je bijvoorbeeld toch proberen overhalen om de nieuwe drummer van Against Me! te worden?

Jon: Ja Mikey speelt echt alles man!

Mikey: Ja dat klopt wel. Ik zou het nog graag doen ook maar blijkbaar hebben ze al een nieuwe drummer. Het was een leuk experiment dat veel mensen geïnteresseerd kreeg. Ik heb zelfs een tijdje met Laura Jane Grace mogen rondhangen. Het was cool om haar eens te mogen ontmoeten.

Roger van Less Than Jake heeft toch ook nog gitaar bij jullie gespeeld?

Ja dat klopt! Dat was zelfs voor een hele tour. Roger is echt een aardige man en Less Than Jake is een van de meest vriendelijke bands uit de scene. Hij was ook de producer van Expect The Worst, onze tweede full LP. Hij kende ons werk dus al en was meteen de meest logische keuze.

Jullie hebben nu een Belgische Merch guy Laurens. Die heeft gebraakt op de eerste dag dat hij voor jullie werkte? Hoe gelukkig zijn jullie met de kwaliteit van Belgische werknemers?

We zouden eigenlijk niet gelukkiger kunnen zijn! Laurens is geweldig, als we terugkomen dan gaat hij zeker weer voor ons werken. Ik denk zelfs dat Belgen onze favoriete Europeanen zijn. Elke keer als we naar hier komen dan wordt dat automatisch onze coolste show. De andere shows die dan ook cool worden, zoals in Duitsland of Frankrijk, zitten dan meestal nog eens vol Belgen ook.

Kunnen jullie het verhaal achter Cincinnati Harmony nog eens uit de doeken doen?

Ja we werkten samen in een pizzeria in Cincinnati en onze baas was steeds aan het opscheppen over hoe goed ze het wel niet had en hoe rijk ze was. Ze behandelde ons dan ook nog eens als vuil daarboven op . Ik verdiende in die tijd amper genoeg om mijn rekeningen te betalen en ik zit daar dan vast in een verschrikkelijke job met een baas die niemand mocht en maar bleef opscheppen over hoe welgesteld ze was. Het duurde dan ook niet lang eer we daar ontslag namen.

 

Ik hoor dat jullie graag het publiek op stang jagen?

Ja klopt, hier was dat wel iets moeilijker om te doen. We probeerden de mensen een beetje te plagen maar ik denk dat we eerder een heleboel mensen beledigd hebben. Ze geloofden niet dat we Blink 182 waren. We nemen onszelf dan ook niet te serieus.

Als jullie een groep mannelijke strippers waren, hoe zou jullie act dan heten?

Jon: The Dong Boys of The Long Dongs. Het zou ironisch zijn want we hebben kleine dongs.

Mikey: Babe Town USA

Wie vinden jullie de knapste artiest in de line-up van het festival?

Zeker Dave Hause! Dat is nu echt eens een knappe kerel.

En de minst aantrekkelijke?

Matt Yonker, de tourmanager van Less Than Jake. Hij weet wel dat we hem graag mogen, het is alleen soms moeilijk om hem rechtstreeks aan te kijken.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!