Interviews

Interview: Trivium

Toegevoegd op vrijdag 5 augustus 2011, 08:28
Laatste update vrijdag 23 september 2011, 17:17
Geschreven door Reno

Trivium staat aan de vooravond van de release van 'In Waves' en een uitgebreide headline Tour samen met In Flames. De alweer de vijfde langspeler van de band uit Orlando zal op 5 augustus in de winkel liggen. Rockblog sprak uitgebreid met Drummer Nick Augusto in aanloop naar deze drukke periode.

Nick, je bent pas sinds 2009 de vaste drummer van Trivium. Daarvoor was al enige tijd betrokken als drumtech van voorganger Travis Smith. Hoe is dat allemaal gelopen?

Nick: "Ik was eigenlijk net van plan om verder te gaan met mijn eigen band en te stoppen met mijn werkzaamheden voor Trivium. Maar toen wilde Travis er even tussenuit om wat privézaken te regelen en ik kreeg ik een telefoontje van Paolo Gregoletto (bassist) of ik tijdelijk voor Travis wilde invallen. Ik had 2 weken om heel de set te leren en ik ging mee op de US tour. Daarna bleek Travis helemaal niet meer terug te willen komen en de rest is geschiedenis...

Alles gaat ook helemaal geweldig. Ik heb het super naar mijn zin in de band. We proberen iets nieuws neer te zetten en vooral heel veel plezier te maken. Voordat ik er erg in had zat ik met de jongens in de studio om de God of War: Blood & Metal EP op te nemen..."

Jullie komen voor slechts 2 shows naar Europa deze week. Eén op Wacken Open Air en één als voorprogramma van Iron Maiden. Jullie onderbreken daar je US tour voor?

Nick: "Dit was een geweldige kans die we niet konden laten liggen. We kregen deze mogelijkheid nog voordat de US tour werd geboekt om deze twee grote shows te doen. Wacken festival is amazing en als je voor een uitverkochte O2 in London voor Iron Maiden mag openen, dan zet je daar alles voor opzij. Maar maak je niet druk, want na de zomer komen we terug voor een uitgebreide tour door heel Europa..."

Bij de vraag hoe hij aan zijn bijnaam 'Daddy Magnum' komt, moet hij heel hard lachen:

Nick: "Oh nee, niet weer die vraag hahaha. Dit is allemaal de schuld van Paolo. Hij heeft me die bijnaam op wikipedia toebedeeld, terwijl ik daar niets vanaf wist. Sindsdien is dat een eigen leven gaan leiden op het internet. Er is nooit iemand geweest die me zo heeft genoemd, maar volgens mij kom ik er nooit meer vanaf. De eerste keer dat ik zelf die nickname hoorde was toen er tijdens een interview naar gevraagd werd. Waardeloos. Het betekent ook helemaal niets. Thank you Poalo voor je rare gevoel voor humor!

Ik ken Paolo ook al heel lang. We speelden al voor Trivium samen in een band voor zo'n 4-5 jaar. Toen Paolo naar Trivium ging is die band gestopt. Maar mijn vorige band Maruta bestaat nog wel, maar sinds ik voor Trivium ben gegaan hebben ze een nieuwe drummer aangetrokken, want ik heb echt alleen maar tijd voor Trivium..."

Wat verwachten jullie van het nieuwe album 'In Waves'?

Nick: "We balen wel een beetje dat de plaat is uitgelekt op het internet. Maar zo gaat dat helaas tegenwoordig. De plaat is gisteren uitgekomen in Japan en 9 augustus is de release in Europa en de VS. Het is moeilijk te zeggen hoe de plaat het gaat doen, maar wij hebben er alles ingestopt wat we wilden. We zijn dan ook erg tevreden over de nummers en over het eindresultaat en hebben er dan ook veel vertrouwen in. Onze nieuwe single 'Built to Fall' wordt hier inmiddels op diverse radio stations gedraaid en we verwachten dat dit album ons weer een stap verder zal brengen..."

Wat was jou rol als relatieve nieuweling in het maken van deze plaat?

Nick: "Ik heb me werkelijk kapot gewerkt voor deze plaat. Het schijven van nummers is altijd een groepsproces geweest bij Trivium, dus ik was direct ook maximaal betrokken bij het schrijven van het nieuwe materiaal. We hebben er met z'n allen echt hard aan gewerkt en ik verwacht er dan ook veel van..."

Deze plaat wijkt weer totaal af van bijvoorbeeld "The Crusade" (2006). Hoe kan het dat de band zo verschillend klinkt?

Nick: "Ieder album is weer een proces. The Crusade is wel inderdaad het album wat het meest afwijkt van alle andere platen. Maar toch is ook dat album typisch Trivium. En vergeet niet dat de band destijds ook een stuk jonger was. We hebben sindsdien wel meer focus gekregen en schrijven op een andere manier. Maar op al onze albums hoor je wel dat wij het zijn. Daarbij willen we ook niet steeds hetzelfde album maken..."

Wat is het vreemdste wat je tot nu toe hebt meegemaakt sinds je bent toegetreden tot de band?

Nick: "Het meest schokkende is wel dat ik twee fans heb ontmoet die mijn handtekening hebben laten tatoeëren. En dat was op een moment dat ik echt pas een paar maanden op de drumkruk zat. Het was een beetje onwerkelijk! Maar dat zijn ook de kleine dingen die het allemaal waard maken om er weer helemaal voor te gaan. We hebben zoveel zin in deze tour en wachten met spanning op de reacties op het album. Er komen mooie tijden aan.

Wil je het nieuwe album van Trivium winnen? Check dan snel onze prijsvraag hier!

Trivium is in ons land te zien op woensdag 30 november samen met In Flames, Ghost & Rise to Remain in 013 te Tilburg.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!