Live Recensies

Rock Am Ring 2012, Dag 3: Hozen en Hosen

Toegevoegd op maandag 4 juni 2012, 17:56
Laatste update maandag 4 juni 2012, 19:44
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2012, Dag 3: Hozen en Hosen

De derde en laatste dag van Rock Am Ring moest antwoord gaan geven op de vraag: Hoe top je een dag die bijna uitsluitend bestond uit hoogtepunten?

De bijna vlekkeloze zaterdag ging over in een kletsnatte zondag, waarbij het Duitse deel van het doorweekte publiek al vanaf het middaguur in de rij stond om in het voorste vak te kunnen staan bij hun punkhelden van Die Toten Hosen.

Foto's van de derde dag van Rock Am Ring verschijnen later vandaag in een uitgebreide reportage op onze website. Check hier een selectie foto's van de vrijdag en zaterdag van Rock Am Ring 2012. Alle Rock Am Ring fotosets worden in de loop van de dag aangevuld!

Vakkensysteem

Het vakkensysteem dat sinds enkele jaren bij de Center Stage geïntroduceerd is, bleek ook dit jaar weer een bottleneck te zijn voor muziekliefhebbers waarvoor het niet mogelijk was om de gehele dag in een wachtrij te staan. Claims van de organisatie over de gewaarborgde veiligheid van dit systeem werden tenietgedaan door de tientallen platgedrukte en flauwgevallen bezoekers die hun plekje vooraan de Center Stage konden vergeten wegens een enkele reis naar een EHBO-post.

Pas halverwege de avond begon de hevigheid van de regenval af te nemen. Op dat moment had de harde kern van Toten Hosenfans bij de Center Stage er al zeven uur nonstop wachten in de regen opzitten. Gelukkig kon men ondertussen wel genieten van feestband Dropkick Murphys die hun best deden om  doormiddel van hun met folkinvloeden doordrenkte punkrock  het ongeduldige publiek te vermaken.

The Offspring illustreerde het feit dat het slechts de muziek is die tijdloos kan zijn. De punkrockgrootheden bleven muzikaal goed overeind, maar vertoonden zelf bijna alle tekenen van ouderdom.

Die Toten Hosen

Bij de opkomst van Die Toten Hosen op de Center Stage werd het overduidelijk dat het niet Metallica en Linkin Park waren die bovenaan de verlanglijst stonden van de Duitse rockfans in de Nurburgring. Die Hosen lieten de aanhang de stortregen vergeten en compenseerden met hun energie de tekortkomingen van The Offspring.

Voor de liefhebber van Duitse en Duitstalige rockmuziek viel er overigens de gehele zondagavond niets te klagen. Terwijl Die Toten Hosen bezig waren, werd de Duitse trots ruimschoots hooggehouden met Beginner en Deichkind op de Alternastage.

Wie hier geen behoefte aan had, kon zich mengen in flinke moshpits bij de Clubstage. Hier was het metalgehalte wederom hoog, met onder meer een erg sterk optreden van Graveyard en een keiharde set van As I Lay Dying.

Climax

De climax van de zondag liet lang op zich wachten, maar kwam van de Zweedse progmetalgoden van Opeth. Zij betoverden de overgebleven fans tijdens het laatste uur van Rock Am Ring met een magistrale performance en lieten geen mogelijkheden onbenut om de volhardende bezoekers met een geweldig gevoel richting camping of parkeerplaats te laten keren.

Rockblog op 3FM

Een paar uur na de afsluitende set van Opeth op Rock Am Ring waren we live in de TurbuLent uitzending bij 3FM. Beluister hier de samenvatting van Rock Am ring in 2 minuten van recensent Haiko, te horen na de 41e minuut.

Exclusief kijkje achter de schermen bij Rock Am Ring!

Rockblog kreeg van SWR3 een exclusieve kijk achter de schermen in de wereld van de televisie-, online- en radio-verslaglegging van Rock Am Ring.

Onze reportage hiervan kun je hier lezen.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog