Live Recensies

DeWolff @ 013 Tilburg, 19-10

Toegevoegd op zaterdag 20 oktober 2012, 11:03
Laatste update zaterdag 20 oktober 2012, 11:31
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

DeWolff @ 013 Tilburg, 19-10

Robin Piso en de broertjes Pablo en Luka van de Poel blijken een geslaagde samenwerking te zijn gestart. Het jonge drietal speelt samen vanaf 2007 en doet dat onder de naam DeWolff; zij brachten daarmee tot op heden een EP en twee CD's uit en speelde menig (inter-)nationale concertzalen en festivalweides plat. In 2012 kreeg deze zegetocht een vervolg met het nieuwe studioalbum DeWolff IV, welke wij met veel plezier hebben gerecenseerd. In het kader van deze release wordt een hele rits poppodia aangedaan, waarbij ze vanavond in 013 te Tilburg zijn beland.

Als na The La La Lies en een snelle ombouw -er hoeft geen spectaculair podiumplan uit de kast te worden getrokken- het drietal het podium betreed, zetten zij er direct vaart achter. Vanaf de eerste track scheurt en grooved zanger/gitarist Pablo van de Poel er lustig op los en krijgt hij het publiek alleraardigst mee. Dit publiek vult de Grote Zaal van de poptempel overigens goed; hét bewijs dat na een eerdere passage in de Kleine Zaal de groei daadwerkelijk is voortgezet.

Hoewel vergelijkingen met klassieke rockiconen als het psychedelische The Doors, het rauwe Led Zeppelin, het progressieve Deep Purple en de riffmeesters van Black Sabbath al veelvuldig genoemd zijn in combinatie met het trio, blijft het mooi om te zien dat de jonge honden de inspiratie uit de jaren '70 halen. Een solerend jankende gitaar, een hammond -en bas, welke Piso incidenteel naar voren haalt- waar de rook vanaf lijkt te komen en drums die naast het ritme daadwerkelijk iets melodisch toevoegen aan de episch opgebouwde nummers.

Naast een lange en retestrakke drumsolo tijdens het toegift, het uitdagende samenspel tussen hammond en gitaar en de ervaren, overtuigende podiumpresentatie geeft het drietal een dik 2 uur lange bloemlezing uit het rijke repertoire; van oude hits Gold And Seaweed (2008), Don't You Go Up The Sky (2009) en Evil And The Midnight Sun (2011) tot aan Voodoo Mademoiselle en Crumbling Heart van het in 2012 verschenen DeWolff IV.

Na een vriendelijk bedankje aan de mannen achter de techniek en het in ontvangst nemen van een langdurig applaus zit de show er weer op voor vandaag. DeWolff signing out..

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog