Live Recensies

Killswitch Engage @Melkweg, 08/04

Toegevoegd op dinsdag 9 april 2013, 12:36
Laatste update dinsdag 9 april 2013, 12:36
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Killswitch Engage @Melkweg, 08/04

Met de nieuwe plaat Disarm The Descent op zak betreedt Killswitch Engage het podium van de Melkweg. Frontman Jesse Leach neemt netjes zijn positie in het midden van de bühne in en gooit er direct een krachtige grunt uit: The Hell In Me opent niet alleen het nieuwe album, maar ook deze show én daarmee de gehele Europese tour van de band.

-- foto's van deze show vind je later vandaag op onze facebook-pagina --

Balans

Wie een schaamteloze promotieshow van het nieuwe album verwacht, wordt vanavond getrakteerd op een aangename verrassing. Nieuw materiaal wordt afgewisseld met oud werk en de setlist is daarmee erg goed in balans.

Bovendien is duidelijk te merken dat Jesse Leach zich thuisvoelt in de songs die de band opnam met vorige zanger Howard Jones. Van de vijftien tracks op de setlist zijn er namelijk zeven afkomstig van The End Of Heartache en As Daylight Dies; zo krijgen we onder meer The Arms Of Sorrow, A Bid Farewell en My Curse voorgeschoteld.

Schoonheidsfoutjes

Des te opvallender is het moment waarop Leach per ongeluk voor de tweede keer de tekst “I will bid farewell inzet tijdens het eerste bruggetje van A Bid Farewell. Dit valt ook gitarist Adam D(utkiewicz) op en hij besluit even later met de gehele band een grapje uit te halen met Leach om hem op zijn nummer te zetten.

Het wordt een avond vol grappen en grollen van Adam D, die tijdens het spelen van een van zijn riffs zelfs nog de tijd vindt om met de camera van een fan een foto van zichzelf te maken.

Dynamo

Killswitch Engage lijkt er weer volop zin in te hebben en dat is maar goed ook, want  deze zomer komt de band weer terug naar ons land. Op vrijdag 7 augustus zullen de mannen losgaan in de zaal van Dynamo in Eindhoven. Voor frontman Jesse Leach en gitarist Adam Dutkiewicz geen onbekend terrein, zij waren er al eerder van de partij met zusterproject Times Of Grace in 2011.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog