Live Recensies

Lowlands 2013 dag 1: Regen en zonneschijn

Toegevoegd op zaterdag 17 augustus 2013, 14:45
Laatste update zaterdag 17 augustus 2013, 14:45
Geschreven door Gregory
Bron: Rockblog

Lowlands 2013 dag 1: Regen en zonneschijn

Net als vorig jaar is Rockblog er weer bij op het meest relevante festival van Nederland. Dag dagelijks kruipen wij extra vroeg uit ons tentje om u op de hoogte te houden van het reilen en zijlen op Lowlands 2013. Dag een was een festivaldag gevuld met meer hoogtepunten dan laagtepunten, enkel de regen was spelbreker.

Seasick Steve - Alpha 7/10

Niet een maar twee helden betraden vroeg op de dag het podium van de Alpha. Seasick Steve verraste het Lowlands publiek door niemand minder dan gitaarvirtuoos John Paul Jones mee het podium op te sleuren. Hier bleef het ook bij qua onverwachte wendingen. Good old Steve bracht zijn ondertussen al enorm strak in mekaar zittende (maar ook aan vernieuwing toe zijnde) show met de bravoure van een jonge twintiger. Je weet wat zeggen: "You can't teach an old dog new tricks."

Bullet For My Valentine - Grolsch 6/10

Bullet For My Valentine is al enkele jaren het Noorden kwijt. Sinds de bandleden zich meer op hun uiterlijk dan het schrijven van goeie nummers beginnen te concentreren, zijn ze terecht veel credit verloren bij de fans. Gelukkigen slepen de klassiekers toch nog een lichte voldoende uit de brand. Een Four Words To Choke Upon meebrullen is altijd fijn.

Tame Impala - Alpha 5/10

De titel "Teleurstelling van de dag" is voor Tame Impala. De indie band, die toch overal lof oogst met zijn unieke stijl, kon ons absoluut niet overtuigen. Een weinig charismatische podium presence en rommelige psychedelische nummers zijn maar enkele van de toch niet lichtwegende factoren die de Britrockers punten kosten. Wel een aanrader als je high bent.

Kendrick Lamar - Grolsch 7/10

Een veelgeprezen act die zijn lofbetuigingen wel eer aandoet is Kendrick Lamar. De jonge rapper bespeelde het publiek alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. Het was aanschuiven aan de Grolsch voor vette rhymes straight van de West Coast met live band. Moeten er nog bitches zijn?

Biffy Clyro - Alpha 8,5/10

Live even indrukwekkend als altijd. Biffy bewees (nog maar eens) dat het zijn absolute headliner spot op Reading & Leeds meer dan verdient. hits als God and Satan, Black Chandelier en Bubbles gingen er als zoete broodjes in. Het absolute hoogtepunt van de dag als u het ons vraagt.

The Menzingers - Charlie 8/10

Een jaar na Groezrock stond er weer een Benelux show op de kalender voor deze vriendelijke Amerikanen. Waar ze op het grootste punk festival van het Europese vasteland vocaal nog matig voor de dag kwamen herpakten ze zich op Lowlands vrijdag volledig. Catchy meezingers en moshpits in overvloed. Het publiek genoot met volle teugen.

De Jeugd Van Tegenwoordig - Alpha 8/10

De groeten aan je tante van De Jeugd Van Tegenwoordig. Als ze dan toch op Lowlands waren om hun nieuwe materiaal voor te stellen deden ze er maar een enorm feestje on the side bij. Regen speelde hier niet voor spelbreker. De wederzijdse liefde tussen de jongens en het publiek is na al die jaren nog steeds te sterk om weg te spoelen met een simpel buitje.

Slayer - Grolsch 7/10

Geen bloed maar wel veel regen zorgde voor een goed gevulde Grolsch. Slayer pikte na een periode van rouw gewoon weer op waar het voorheen gestopt was. Een heel strak, bruut optreden zorgde voor een meer dan gepast eerbetoon aan de onlangs overleden Jeff Hanneman.

Nine inch Nails - Alpha 8/10

Nine inch Nails zijn duidelijk nog steeds relevant. Muzikale perfectie en een leuk achtergrond spektakel met bewegende schermen maakten van deze headliner een meer dan waardige afsluiter van deze eerste Lowlands dag. Een magistrale versie van Hurts als toegift zorgde er zelfs voor dat we het minder erg vonden dat Trent Reznor en zijn jongens er 10 minuten voor tijd al de brui aan gaven.

Reacties

Volg Rockblog