Live Recensies

'Awkward I vs. Wolfendale' @ Paard 06-01

Toegevoegd op dinsdag 10 januari 2012, 12:42
Laatste update zaterdag 14 januari 2012, 00:43
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

'Awkward I vs. Wolfendale' @ Paard 06-01

Na de release van het fenomenale debuutalbum ‘Foghorn’ trekt Wolfendale door het land om de prachtige indie liedjes live te vertolken. Vanavond doen ze dat samen met Awkward I en mogen ze de aftrap verzorgen. De kleine zaal van Paard in Den Haag staat terrecht goed vol op het moment dat de Eindhovense band aftrapt. Het materiaal wordt heel overtuigend neergezet, waarbij de ingetogen presentatie past bij de sfeer van de nummers.

Alle highlights van het eerder genoemde debuut komen voorbij, waarbij ‘Dr. Henry Kazoo’, ‘Crackling Jolts’ en het breekbare ‘Red Sparrow’ een speciale vermelding verdienen. Het enige puntje van kritiek zit ‘m dan ook in de korte duur van het optreden. Dit smaakte namelijk naar veel meer.

De show in de hofstad wordt aangekondigd als Awkward I vs. Wolfendale. Een dubbele headline show zo lijkt het. Pijnlijk is dan ook als de singer-songwriter Djurre de Haan na een paar songs spreekt over ‘het voorprogramma’ en dat maar snel probeert te corrigeren.
 
Awkward I is duidelijk meer ervaren op het podium, maar weet die ervaring niet om te zetten in een overtuigende show. De band rondom Djurre is goed ingespeeld, maar het blijft allemaal wat plichtmatig en ongeïnspireerd overkomen. De intense beleving zoals in de vele lovende recensies van de albums ‘Erverything on Wheels’ en ‘I Really Should Whisper’ zijn neergepend, zien we vanavond helaas niet terug.
 
Als we Awkward I vs. Wolfendale moeten samenvatten, en het inderdaad zou gaan om een ‘clash’ tussen deze twee bands, dan is de winnaar van de avond niet zo moeilijk aan te wijzen. Zowel muzikaal alsmede op het gebied van sympathie gaat die eer vanavond in Den Haag naar Wolfendale.
 
(foto: Awkward I)

Reacties

Volg Rockblog