De Rockblog jaarlijst van ... Max

Toegevoegd op vrijdag 10 december 2010, 11:30
Laatste update zondag 11 december 2011, 23:26
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

De Rockblog jaarlijst van ... Max

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en er wordt afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Na Bjorn, Reno, Joep en Dirk, presenteert vandaag Max zijn jaarlijst. Een allround lijst, waarin Iron Maiden, Sleigh Bells en nog veel meer opgenomen is. Check it out!

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en er wordt afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Na Bjorn, Reno, Joep en Dirk, presenteert vandaag Max zijn jaarlijst. Een allround lijst, waarin Iron Maiden, Sleigh Bells en nog veel meer opgenomen is.

Klik op de albums voor directe Spotify luister-links (indien beschikbaar).

Hieronder vind je de drie uitgelichte albums van Max, de complete lijst van tien albums staat daar weer onder.

Avenged Sevenfold - Nightmare

Nightmare is een magisch brouwsel met bombast en muzikale vakkunde als belangrijkste ingrediënten. Het resultaat is een prachtige, veelzijdige plaat die tot de betere van het genre gerekend mag worden. Ondanks de dood van drummer James "The Rev" Sullivan tijdens de opnames heeft Avenged Sevenfold een topalbum afgeleverd. (recensie)

Iron Maiden - The Final Frontier

Met hun vijftiende album bewijst Iron Maiden nog steeds bij de wereldwijde metaltop te behoren. Progressieve invloeden sieren de vernieuwende plaat The Final Frontier. Steve Harris en consorten zijn, na al die jaren, het maken van goede muziek niet verleerd.

Sleigh Bells - Treats

Treats knalt, pakt, bijt en raakt. Het muzikantenduo uit Brooklyn heeft snoeiharde riffs, knallende beats en een zoet popstemmetje vastgelegd op een aanstekelijk album. Sleigh Bells bezit liters muzikale potentie om ook de opvolger van het debuutalbum te laten schijnen als een parel.

Top tien

De complete top tien van Max ziet er zo uit:

1. Arcade Fire - The Suburbs
2. Gorillaz - Plastic Beach
3. Sleigh Bells - Treats
4. Iron Maiden - The Final Frontier
5. Avenged Sevenfold - Nightmare
6. Blood Red Shoes - Fire Like This
7. Soulfly - Omen
8. Go Back To The Zoo - Benny Blisto
9. Serj Tankian - Imperfect Harmonies
10. Slash - Slash

Een mooie lijst om de werkweek mee af te sluiten. Morgen openen we het weekend met de lijst van Charon, met daarin ruwe pareltjes als Broken Bells. Stay tuned!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!