Preview Dour Festival 2013

Toegevoegd op maandag 15 juli 2013, 09:33
Laatste update maandag 15 juli 2013, 09:35
Geschreven door Axel

Preview Dour Festival 2013

Vanaf donderdag 18 juli is het zover, de jubileum editie van Dour! Jawel het festival bestaat alweer 25 jaar. Zoals men zelf op de site, niet geheel onterecht zegt, een unieke, historische 25ste editie. De bezoekers van deze editie zullen er geen spijt van krijgen. De line-up barst namelijk uit haar voegen van de goede acts. Hoog tijd om een aantal bekendere en onbekendere acts uit te lichten:

Donderdag 18 juli

Het wordt haasten op donderdag. Het festival begint namelijk meteen goed met de noise rock van het Belgische Raketkanon. Halverwege de avond een must see, Tomahawk, een van de vele projecten van Mike Patton. Ze treden voor het eerst sinds 2003 weer op. Op de eigen site omschrijven ze dat gegeven zo: ‘Tomahawk is back! Rock and roll will be saved and destroyed!’ Daarna staat er weer een oude bekende op het podium, hip hop legende Wu-Tang Clan. Het is altijd weer de vraag wie het podium zullen bestijgen, maar dat het optreden garant zal staan voor goede oldschool hip-hop moge duidelijk zijn.

Verder staan er op donderdag weinig harde acts, vandaar nog wat andere tips: ska-reggae van the Agrrolites, the ‘New King of Soul’ Charles Bradley & drum 'n bass koning Roni Size.

Vrijdag 19 juli

Op vrijdag is er meer dan voldoende ruimte voor het hardere werk. Toch is onze eerste aanrader de ‘hip-hop supergroup’  La Coka Nostra. Wellicht dat de naam niet direct bekend is, Danny Boy & DJ Lethal daarentegen waarschijnlijk wel. Daarna kunnen liefhebbers van stoner en sludge hun hart ophalen bij de Cannibal stage, waar Skindred, Pelican, Torche en Amenra elkaar opvolgen. Na een kort uitstapje richting last arena voor de metalcore van Hatebreed volgt wederom op Cannibal stage Converge.  

Zaterdag 20 juli

Ondanks het feit dat veel online materiaal van matige geluidskwaliteit is, zou Guilt Monkey aan het begin van de dag de grunge fans aardig kunnen verassen. Op de cannibal stage volgt metalcore van Deepshow en hardcore van Brutality will Prevail. Bleed from Within biedt vervolgens snoeiharde deathcore. Wie van een experimentje houdt, kan een uitstapje maken naar de doom dance van Suuns. Punk en hardcore liefhebbers blijven beter bij de cannibal stage voor Comeback Kid en Anti-Flag.

Wat andere alternatieven: ERM & Scratch Lee Perry, the Herbaliser, Flying Lotus & de lokale held LefTo.

Zondag 21 juli

Fans van progressieve rock mogen And so I Watch You from Afar zeker niet missen. Bij Kadavar verwacht je wellicht duistere Noorse metal, het is echter een heerlijk psychedelische rock act. Na een punk hardcore uitstapje met Funeral for a Friend, volgt een van Frankrijk’s beste metalbands Dagoba. Biohazard behoeft zeker bij de oudere fans uiteraard geen nadere toelichting. Helaas overlapt dit optreden met de bekendste naam op het affice: The Smashing Pumpkins.

Heb je de laatste dag energie over dan zijn de Franse Hiphop pioniers IAM ook een absolute aanrader. Tot slot kun je de hele laatste nacht door van het nodige DJ geweld genieten met achtereenvolgens  DJ Shadow, C2C sound-á-like Scratch Bandits en DJ Yoda.

De volledige line-up & het blokkenschema vind je op de homepage van Dour!

Rockblog @ Dour 2013

Dit jaar geeft Rockblog ook acte de présence op Dour, hou de site dus vlak na het festival in de gaten voor een uitgebreid verslag! En, als je na het lezen van deze preview baalt dat je dit festival moet missen, er zijn zowaar nog kaarten beschikbaar.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!