Rock Werchter 2014 verwachtingen: alle geruchten op een rijtje

Toegevoegd op woensdag 27 november 2013, 22:14
Laatste update vrijdag 13 december 2013, 23:34
Geschreven door Gregory

Rock Werchter 2014 verwachtingen: alle geruchten op een rijtje

Het werd een beetje heet onder onze voeten hier op het Rockblog hoofdkwartier. Onze jaarlijkse Werchter geruchten bleven maar uit en daar kon blijkbaar niet iedereen mee lachen. Omdat wij de beste lezers van de hele wereld hebben (en mogelijke doodsbedreigingen aan het adres van onze redactieleden willen vermijden) hebben we eens enkele uurtjes goed doorgewerkt. Het wachten is voorbij, deze namen zien wij als de grote kanshebbers voor Rock Werchter 2014.

Arctic Monkeys -> Bevestigd op 3/12/2013

De headliner der headliners en grootste kanshebber om dit jaar eindelijk eens Rock Werchter af te sluiten. Alex Turner krijgt voor de positie “grootste rockster ter wereld” enkel nog concurrentie van Josh Homme. In 2014 alvast te zien op T In the Park & Optimus Alive.

Metallica -> Bevestigd op 2/12/2013

Metallica en de wei van Werchter, het blijft een apart liefdesverhaal. Eerder deze week hadden wij de primeur voor een trip van James Hetfield en de zijnen naar het Duitse Rock Am Ring. Verbindt u zelf verder de lijntjes maar.

Arcade Fire

Zeker één van de meest besproken bands van dit moment. Hurricane heeft ze al op de affiche staan en dus lijkt een nieuwe trip naar België ook niet helemaal uitgesloten. Benieuwd of ze op Werchter ook een dresscode eisen.

Stromae

Wie aan België denkt zegt frieten, bier en… Stromae. De Brusselaar kan mogelijk wel het strafste muzikaal talent worden dat ons kleine landje ooit heeft voortgebracht. Iemand die je als festivalorganisator niet zomaar kunt negeren dus!

Pearl Jam - > Bevestigd 13/12/2013

Het is nog niet zo lang geleden dat Pearl Jam op de Werchter weide aantrad. Maar datzelfde kon vorige editie ook gezegd worden van Editor en Kings Of Leon. Hoort u de sirenes al roepen?

Linkin Park

Van alle Download namen is Linkin Park misschien wel degene met het meeste Werchter potentieel. Of ziet u toch eerder Dying Fetus de Mainstage onveilig maken?

Queens Of The Stone Age

Dat er weer wat Europese zomerfestivals Josh Homme het hof aan het maken zouden zijn lijkt ons niet meer dan logisch. Queens Of The Stone Age is nog steeds de allerbeste band op deze planeet en misstaat op geen enkele affiche.  

Franz Ferdinand -> bevestigd op 5/12/2013

Na hun fantastische Lowlands passage eerder dit jaar is geen podium nog te groot voor deze Schotten. Benieuwd hoe hun Right Thoughts, Right Words, Right Action live klinkt? U komt er vast sneller achter dan u denkt!

Ook The Pixies(X), Fall Out Boy, Status Quo, Imagine Dragons, The Lumineers, Interpol, Dropkick Murphys, Kasabian, Flogging Molly, Local Natives, Kodaline, Miles Kane, Smith Westerns, Foals, Elbow, Jake Bugg, Band Of Skulls, The 1975 en The Wombats maken volgens ons kans op een mooi plaatsje op het allergrootste festival van België.

Note: Dit zijn slechts geruchten. Heb je zelf nog een stevige kanshebber in het hoofd of kan je al meteen een van onze bevindingen ontkrachten: laat het gerust weten in de comments!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!