Bekijk de Rockblog Jaarlijst 2013 van Werner

Toegevoegd op dinsdag 10 december 2013, 19:25
Laatste update dinsdag 10 december 2013, 19:34
Geschreven door Redactie

Bekijk de Rockblog Jaarlijst 2013 van Werner

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat je weer kunt genieten van de jaarlijstjes van onze redactie. Tussen 9 en 26 december vind je dagelijks een jaarlijst van een van onze redacteuren, fotografen of recensenten. De tweede jaarlijst van deze week is van Werner, die niet vies is van een dosis punk. Zijn jaarlijst heeft echter ook de nodige verrassende uitstapjes. Welke? Dat zie je hieronder!

3. Face To Face – Three Chords And A Half Truth

Toen begin 2012 Laugh Now Laugh Later uitkwam, hun eerste post-hiatus album, was ik blij.  Maar nu dit tweede nieuwe album er is, wordt pas duidelijk hoezeer LNLL nog een album zonder risico’s was, alsof iedereen mekaar terug moest leren kennen.  Weinig nummers daarvan bleven lang hangen. De wederopstanding van Face To Face is met dit album pas echt een feit.  Als de evolutie naar een eventueel volgend album toe deze lijn nog volgt, dan zitten we gebeiteld voor een aantal jaren.

2. Restorations – LP2

Eén van de indrukwekkendste bands van het moment: Restorations. Zoveel instrumenten en toch een less-is-more gevoel, doe het maar na. Gedragen door de drummer slagen ze er ook in om telkens geniale overgangen en tempowisselingen te creëren. Verwacht geen stomende en stampende punkrock anthems, deze band speelt naar men zegt ‘Punk For Old(er) People’, maar dit album verdient het niet om na één luisterbeurt aan de kant geschoven te worden.

1. Off With Their Heads – Home

Off With Their Heads maakt mijn plaat van het jaar, ik kan er niet omheen. In de discografie van de band is dit ook echt weeral een grote stap vooruit, net als hun vorige releases chronologisch steeds beter werden.  Als ze die lijn nog kunnen doortrekken, wat staat ons dan nog te wachten?  

De complete jaarlijst van Werner

1. Off With Their Heads – Home / beluister / koop
2. Restorations – LP2 / beluister / koop
3. Face To Face – Three Chords And A Half Truth / beluister / koop
4. Dave Hause – Devour / beluister / koop
5. F.O.D. – Ontario / beluister
6. RVIVR – The Beauty Between / beluister / koop
7. Iron Chic – The Constant One / beluister / koop 
8. The Slow Death – No Heaven / beluister
9. Touché Amoré – Is Survived By  / beluister / koop
10. Implants – From Chaos To Order / beluister / koop 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!