Jaarlijst 2011: Dirk

Toegevoegd op woensdag 14 december 2011, 13:30
Laatste update woensdag 14 december 2011, 13:30
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Jaarlijst 2011: Dirk

Net als voorgaande jaren kun je in de decembermaand op Rockblog een kijkje nemen in de lijst van favoriete albums van de Rockbloggers. In de laatste weken van december presenteert een groot deel van het team zijn of haar persoonlijke tien topalbums van 2011. Deze jaarlijst-serie wordt afgesloten met de eindlijst, waarin de scores worden opgemaakt en de twintig best scorende albums extra aandacht krijgen. Vandaag is Dirk aan de beurt.

Dirk

Dirk schuift zijn gevarieerde muzieksmaak niet onder stoelen of banken en dat is wederom af te leiden uit zijn jaarlijst. Ook vorig jaar zette hij zijn top tien op papier, die lijst is hier te bekijken. Hieronder vind je zijn tien favoriete albums van dit jaar.

Foo Fighters - Wasting Light

Foo Fighters - Wasting Light

Als de Foo Fighters aankondigen met een nieuw album te komen, ligt daar meteen een hele berg met verwachtingen. Het is altijd maar de vraag of eerdere successen geëvenaard kunnen worden. Zoals frontman Dave Grohl al had aangekondigd, is Wasting Light een van de zwaardere Foo Fighters albums. Hoewel ik Grohl een inspirerend persoon vind, is het drummer Taylor Hawkins die mij door tracks als Walk en White Limo sleept.
 
Met gastoptredens van oude bekende als ex-Nirvana bassist Krist Novoselic tijdens I Should Have Known kunnen Grohl en consorten ook moeilijk de fout in gaan. Een stevig rockalbum zoals je deze van de Foo’s mag verwachten.

Black Stone Cherry - Between the Devil and the Deep Blue Sea

Black Stone Cherry - Between the Devil and the Deep Blue Sea

Waar eerder uitgebrachte nummers Lonely Train en Rain Wizard al tussen mijn meest afgespeelde nummers stonden, flikt Black Stone Cherry het gewoon weer.
 
Eerste single White Trash Millionaire is een catchy hardrocktrack en live blijkt Blame It On The Boom Boom een hoogtepuntje van de set. “Never change a winning team” blijkt het motto, want de onveranderde formule van de southern hardrock werkt voor mij nog steeds.

Pain of Salvation – Road Salt Two

Pain of Salvation - Road Salt Two

Hoe cliché het ook mag klinken, 'Road Salt Two' neemt je al luisterend mee op een muzikale wereldreis. Na een dromerig intro - wat zo als soundtrack van een film zou kunnen gelden - vliegen de diverse invloeden je al snel om de oren. Van een vleugje country tot een bescheiden Keltisch tintje, Pain of Salvation is absoluut niet bang om de muzikale grenzen op te zoeken.
 
Muziek is emotie. Elk moment weet een andere track weer de juiste sfeer op te roepen. Hier heb je vaak verschillende artiesten voor nodig, maar juist daar ligt voor mij de kracht van Road Salt Two; het album kent zulke verschillende en tijdloze nummers waardoor voor iedere mood een geschikte track te vinden is.

De Jaarlijst van Dirk

De complete jaarlijst van Dirk vind je hieronder. Klik op de tekst-links om de albums gratis te beluisteren via Spotify (indien beschikbaar).

1. Pain of Salvation - Road Salt Two  Koop dit album op bol.com

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!