Pukkelpop 2012 speculaties en geruchten

Toegevoegd op maandag 27 februari 2012, 15:50
Laatste update dinsdag 28 februari 2012, 15:16
Geschreven door Bjorn

Pukkelpop 2012 speculaties en geruchten

Het lijkt nog vroeg (februari !) maar er zijn al heel wat geruchten voor Pukkelpop 2012.  Deze editie vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus.
We willen jullie zeker de geruchten niet onthouden, dus zetten we ze even op een rijtje.

We konden eind december de eerste drie namen van Pukkelpop vinden op het wereldwijde web. Die waren Fleet Foxes, Rise Against en Bring me the Horizon. Of die namen daadwerkelijk zullen kloppen is nog twijfelachtig.

Camo & Krooked en Apparat hebben via hun eigen sites laten weten dat ze op Pukkelpop komen. Inmiddels is dit terug verwijderd.

Daarnaast zijn er al diverse festivals in augustus die namen bekend gemaakt hebben.  Hieronder een klein overzichtje:

  • Voor het Hongaarse Sziget (6-13 aug) prijken onder meer Placebo, Stone Roses, dEUS, Korn, The Vaccines en The Horrors op de affiche.
     
  • De affiche van het Zweedse Way Out West (9-11 aug) ziet er als volgt uit met o.a. Blur, Florence + the Machine, Bon Iver, Feist, Refused en The Black Keys.
     
  • In Oostenrijk heb je het Frequency festival (16-18 aug). The Cure, The xx, Magnetic Man en Glasvegas zijn een paar groepen die op de afffiche staan.
     
  • Zo komen op het Duitse Highfield festival (17-19 aug) onder meer Placebo, The Black Keys, Sociol Distortion, Within Temptation en The Wombats.
     
  • Op het Nederlandse Lowlands (17-18-19 aug) staan onder andere The Black Keys, Me First and the Gimme Gimmes, Skrillex, Feist, Spinvis en Enter Shikari.
     
  • In Wales heb je het Green Man Festival (17-18-19 aug) waar o.a. Feist en Yann Tiersen op de affiche prijken.
     
  • Op het V Festival (18-19 aug) in het Verenigd Koninkrijk sieren The Stone Roses, The Killers, Snow Patrol en Noel Gallaghers Flying Birds de affiche.
     
  • Eerder publiceerden wij de gelekte Reading & Leeds line-up. Dit Britse duofestival vindt een weekje na Pukkelpop plaats (24-26 aug) en volgens de geruchten zouden Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Kasabian en The Maccabees zo goed als vast liggen. Op 12 maart wordt officieel een deel van de line-up bekend gemaakt.

 

Mogelijke headliners?

De waanzinnig populaire The Black Keys zijn enkel nog op 18 augustus vrij. Indien ze naar Pukkelpop komen dan spelen ze vier concerten op vier dagen.

Placebo liet al eerder weten dat ze op 'several major festivals' zullen aantreden deze zomer. Het ziet er naar uit dat zij ook wel eens kunnen afzakken naar Kiewit.

Blur, die hun comeback nu volledig bevestigd hebben zouden op Pukkelpop wel eens een headline positie kunnen innemen. Ze spelen namelijk naast de slotshow op de Olympische Spelen (12 aug) ook nog op het Zweedse Way Out West en het Deense Smukfest. Deze twee festivals vinden plaats voor de OS. Zijn het gewoon twee concerten om op te warmen of volgen er na de Olympics nog? Afwachten dus.

Björk staat al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatie van Pukkelpop. Deze zomer is ze op tour en zou het er eindelijk eens kunnen van komen.

Wie ook een kanshebber lijkt te zijn voor een headline positie zijn The Killers. Ze zijn bevestigd voor V Festival en wellicht zal dit niet hun enigste festivalshow worden.

Wegens het vreselijke voorval van de vorige editie zijn er dit jaar geruchten van de groepen die vorig jaar op de affiche stonden. Zo denken we onder meer aan  Foo Fighters voor een headline positie.


Lees gerust nog eens alles na op onze festivalpagina van Pukkelpop. Daar krijg je een mooi overzichtje van alle geruchten.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!