De kroon op je weekend: Koninginnedagweekend 2012

Toegevoegd op vrijdag 27 april 2012, 08:27
Laatste update vrijdag 27 april 2012, 08:27
Geschreven door Els

De kroon op je weekend: Koninginnedagweekend 2012

Laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn, want dit weekend smeekt om zonneschijn voor de festivalgangers die op Groezrock in Meerhout (België) of op Klok Rock Orange in Eindhoven zullen vertoeven. Als het weer dan toch niet meezit, kan je op zaterdag nog altijd naar de 013 in Tilburg trekken om een concert van de indierockers ‘Hit Me Tv’ mee te pikken. En tot slot: Om het lange weekend helemaal goed mee te beginnen geven de Heideroosjes een concert in de Patronaat te Haarlem.

De Heideroosjes (Patronaat, Haarlem) – Vrijdag 27 april

Of het weer nu zal meezitten of niet, op vrijdag maakt dat helemaal niets uit als je afzakt naar Haarlem, want de Heideroosjes brengen de zon naar De Patronaat. Ze zijn nu bezig aan hun afscheidstournee, want spijtig genoeg geeft de Heideroosjes er de brui aan.

In het voorprogramma kan je The City Shines aan het werk zien, vier jonge Amsterdamse punkrockers. Denk aan een mix van Blink 182 en Set Your Goals en je krijgt ongeveer een idee van hoe The City Shines klinkt.

(Vrijdag verzamelen de diehard fans van de Heideroosjes in Haarlem en één dag later staan de punkrockers op de mainstage van Groezrock.)

Groezrock (Meerhout, BE) – Zaterdag 28 & Zondag 29 april

Hét punk- en hardcorefestival van België heeft naar traditie mooie namen kunnen strikken voor de alweer 21ste  editie. Rancid, Refused en Lagwagon maken de mainstage onveilig, nadat het publiek opgewarmd werd door Terror, The Bronx, Anti-Flag, Architects en nog vele andere bands.

De Heideroosjes krijgen op zaterdag als vanzelfsprekend nog een laatste eer om op de mainstage rond te dartelen. Nog een quitter onder de Groeznamen is Thrice. Deze zijn op afscheidstournee in Europa en maken een stop in Meerhout op zondag .

Ook dit jaar zijn er weer 4 podia voorzien, waaronder de Fender Acoustic. Daar zal alles, zoals de naam zelf al zegt, unplugged verlopen.

Check ook onze uitgebreide Groezrock 2012 Preview!

A Klok Rock Orange (Eindhoven)- zondag 29 en maandag 30 april

In tijden waarin de prijzen van festivaltickets portemonnees leegroven, komt Klok Rock Orange als een geschenk uit de hemel. Waarom? Omdat het gratis is. Het festival is aan zijn tweede editie toe. Organisatoren Peter Pan Speedrock  en Joop Soree werken net zoals vorig jaar opnieuw samen met de studenten en hun docenten van het Rock City Institute. Bovendien is de line up nog niet zo slecht ook: Bang Bang Bazooka zorgt voor de nodige rock mood, Candybar Planet staat in voor het stoner-gevoel, Mark Foggo komt op de proppen met ska, local hardcoreheroes van Violation of Trust spelen gezellig in de thuishaven en dan hebben we nog Peter Pan Speedrock theirselves natuurlijk. A Klok Rock Orange heeft met alles rekening gehouden, want als het regent gaat wordt festival gewoon gezellig indoor.

For those about to rock the Queensday Weekend: We salute you!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!