Live Recensies

Festival De-Affaire @ Nijmegen 14-07

Toegevoegd op zondag 15 juli 2012, 19:09
Laatste update zondag 15 juli 2012, 19:31
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Festival De-Affaire @ Nijmegen 14-07

Op de openingsdag van het jaarlijkse Festival De-Affaire werkt het weer nog niet echt mee. De regen valt regelmatig met bakken uit de hemel en het terrein is uit voorzorg op diverse plekken van de nodige houtsnippers en houten vlonders voorzien. Geen overbodige luxe aangezien het toch gezellig druk wordt in de loop van de avond en de blubber en modder onoverkomelijk is.

Buiten dit klein ongemak heeft het festival het weer voor elkaar om een zeer interessant muzikaal programma in elkaar te draaien. Zeker het Club Voerweg podium aan de Waalkade wordt druk bezocht. Het programma voor dit podium is vandaag is mede door Fortarock tot stand gekomen en dat pakt erg goed uit. Ufomammut heeft aanvankelijk nog wat moeite om de boel op gang te krijgen, maar met Red Fang gaat het helemaal los voor en op het podium. Red Fang komt, ziet en overwint. De populariteit van deze band blijft maar groeien en het veld is eigenlijk te klein voor de Amerikanen die uiteraard de populaire tracks als 'Wires', 'Prehistoric Dog' en 'Hank is Dead' vol overtuiging en overgave brengen.

affaireBismuth

Tussendoor bekijken we boven ook nog de podia 'Lift', 'Boog' en 'Arc'. Op Lift staat Eisenhouwer stevige rock te spelen, maar hebben wat last van een matige geluidsman. Het plekje op De-Affaire hebben ze ondermeer te danken aan Cortonville. Heel anders gaat er het bij Boog aan toe waar het duo genaamd Bismuth vage experimentele soundscapes ten gehore brengen op de meest uiteenlopende zelf gebouwde instrumenten. Dit is voer voor de liefhebber en zeker niet voor iedereen weggelegd. Rats on Rafts is dan toch een stuk beter te verteren voor de gemiddelde bezoeker. Het is dan ook goed druk bij Arc bij deze leuke rockact die een prima show neerzet.

Snel weer naar beneden voor de afsluiter op de Club Voerweg stage. Baroness heeft de moeilijke taak om het stonerfeestje wat eerder op de avond door Red Fang is neergezet te overtreffen. En hoewel de lat daarmee behoorlijk hoog is gelegd, heeft Baroness geen enkele moeite met deze opdracht. De boeiende sludge, stoner en met progressieve klanken doorspekte muziek is op plaat al een pracht, maar live komt het nog veel beter tot zijn recht. De band is in topvorm en zet een magistrale show neer. Deze jongens komen van een andere planeet!

affairebaroness

Festival De-Affaire heeft er een zeer geslaagde eerste dag op zitten. Het gezellige en knus opgezette festival gaat door tot en met aanstaande vrijdag met acts als Drive Like Maria, Kurt Vile, Orgelvreten, Bombay Pig Show, Fresku en nog veel meer.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog