Live Recensies

Lowlands 2013 dag 3: Scottish Highlands top op Lowlands

Toegevoegd op maandag 19 augustus 2013, 18:04
Laatste update maandag 19 augustus 2013, 18:04
Geschreven door Gregory
Bron: Rockblog

Lowlands 2013 dag 3: Scottish Highlands top op Lowlands

Net als vorig jaar is Rockblog er weer bij op het meest relevante festival van Nederland. Dag dagelijks kruipen wij extra vroeg uit ons tentje om u op de hoogte te houden van het reilen en zijlen op Lowlands 2013. Zondag slotdag was er eentje zonder echte dieptepunten die er vooral uitstak dankzij Schotse festivalband Franz Ferdinand.

 

The Bronx – Charlie 7,5/10

Wie heeft er koffie nodig als je vroeg op de dag al een sterk bakje the Bronx op de affiche hebt staan. De hardcore punk helden starten hun set een beetje slaperig maar schieten midden van de show, mede dankzij de hulp van een alweer fantastisch Charlie publiek, gelukkig nog wakker om er een knallend einde aan te breien. Matt Caughthran slaagde er zelfs in de hele set zijn kleren aan te houden. Klasse Matt!

 

Fall out Boy – Alpha  8,5/10

Waar wij de eersten waren om deze voormalige poppunkers af te breken voor hun draak Save Rock ’N Roll, moeten we ook de eersten zijn om te kunnen toegeven dat deze jongens hier een meer dan degelijk show wisten neer te zetten. Fall Out Boy komt frisser dan ooit tevoren aan de aftrap en wisselt op geniale wijze de klassiekers met het mindere nieuwe materiaal. Enig minpunt blijft Pete Wentz zijn gevoel voor humor.

 

Alabama Shakes – Alpha 8,5/10

Blues, soul en rock ’n roll in de Alpha met Alabama Shakes. Brittany Howard is een frontvrouw met een geweldige uithaal in haar stem. Waar we gisteren nog kritisch waren voor de bedenkelijke portie talent die sommige van de andere one hit wondertjes op de affiche in hun bezit hebben, steken we vandaag maar al te graag het lof kanon af. Als deze talentvolle groep muzikanten het slim aanpakt dan is Alabama Shakes zeker een blijvertje.

 

Foals – Grolsch 7/10

Een dag vol hoogtepunten moet ook af en toe eens een minder moment hebben. Na een sterk begin, met onder meer het hitje My Number, zakt Foals halverwege de set een beetje weg. Jammer als je het ons vraagt want deze band was goed op weg om een van de verrassingen van de dag te worden. Naar het einde toe herpakken de Britten zich gelukkig nog waardoor ze een mooie zeven uit de brand slepen.

 

Franz Ferdinand - Alpha 9/10

Vrij last minute kwam er dan toch nog een band die een gooi deed naar een plekje in onze Lowlands top drie. De schotten van Franz Ferdinand staan terecht gekend als een van de festivalbands bij uitstek, Biddinghuizen kreeg zondag te zien waarom. Het ene na het andere hitje zorgde op de slotdag nog voor een dansfeest van formaat in de Alpha. Zelfs het geluid dat even wegviel bij The Dark Of The Matinee stoorde niet.

 

Gojira – India 7,5/10

Wie voor een laatste keer wil beuken met een portie metal, kan op zondagavond in de India terecht. Het Franse gezelschap van Gojira brengt hier voor een selecte groep publiek stevige deathmetal, waarbij de aanwezigen hun dank hiervoor uiten middels veelvuldig ingezette moshpits. Het is dat de band stevige concurrentie heeft in de andere tenten, maar zij die aan een enkele bassdrum niet genoeg hebben, aanschouwen in de India een meer dan prima concert.

 

We Came As Romans – Charlie 7,5/10

Er wordt vaak minachtend gedaan over het melodic metalcore genre maar dat liet de afsluiter van de Charlie niet aan zijn hart komen. We Came As Romans gaf een aardig optreden dat zowel op muzikaal vlak als qua showgehalte wel goed zat. Enkele de ingestudeerde dansroutines gingen na een tijd vervelen.

 

Dizzee Rascal – Bravo 8/10

Dat het druk is wanneer Dizzee Rascal de Bravo betreedt, zal niet als een verrassing komen. De Britse rapper weet al jaren een dijk van een show neer te zetten met hits als Bassline Junkie en Bonkers, maar komt eind september met zijn vijfde studioalbum, origineel The Fifth genoemd. De overhand van de show is werk van dit laatste wapenfeit, welke middels samenwerkingen met Jessie J, Robbie Williams en Will.I.Am een minder underground twist –hetgeen Rascal zijn huidige fanbase heeft bezorgd- bevat. Dit deert het feestende publiek niet, maar zal de oudere fans niet bekoren.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog