De Rockblog Jaarlijst: nummers 10 t/m 6

Toegevoegd op woensdag 22 december 2010, 10:06
Laatste update zondag 11 december 2011, 23:21
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

De Rockblog Jaarlijst: nummers 10 t/m 6

December is jaarlijstjestijd. De afgelopen weken bombardeerden we je plat met de album-lijstjes van onze Rockbloggers en nu is het tijd voor de grote eindlijst. In drie stappen presenteren we de Rockblog Top Vijftien 2010 en vandaag duiken we de toptien in. Daarin vind je bijvoorbeeld Volbeat.

December is jaarlijstjestijd. De afgelopen weken bombardeerden we je plat met de album-lijstjes van onze Rockbloggers en nu is het tijd voor de grote eindlijst. In drie stappen presenteren we de Rockblog Top Vijftien 2010 en vandaag duiken we de toptien in. Daarin vind je bijvoorbeeld Volbeat.

Onderstaande albums zijn allemaal terug te vinden in onze Spotify playlist. De lijst wordt iedere dag aangevuld tot en met de hoogste positie op die dag. Bovendien zijn de albumhoezen klikbaar, deze verwijzen naar de bijbehorende albums op Spotify.

10. Go Back To The Zoo - Benny Blisto

10: Go Back To The Zoo - Benny Blisto

Go Back To The Zoo bestaat nog niet zo lang, maar zijn dankzij singles als Electric en Hey DJ! goed in de spotlight gekomen. Met het debuut album Benny Blisto was het helemaal gebeurd; Go Back To The Zoo behoort nu tot een van de populairste bands van Nederland. Je kon ze de afgelopen zomer ook niet wegdenken van de radio. Ook waren ze overduidelijk aanwezig op Lowlands; Hier hebben ze twee keer opgetreden. Een eerste maal als begeleidingsband van o.a. the Opposites en daarnaast nog met een eigen show. Benny Blisto was daarbij, zelfs boven Sigh No More, ook nog eens het best verkochte album op het festivalterrein. Door de vrolijke, blije liedjes is dit mijn lievelingsalbum van de zomer, maar niet van het jaar. - BRAM

 

9. Slash - Slash

9: Slash - Slash

Ik keek erg uit naar het solo album van Guns 'N Roses gitaarheld Slash. Slash doet precies wat ik verwachtte; een stevige portie rock met zijn heerlijk authentieke gitaargeluid en solo’s. Wat natuurlijk gezegd mag worden is dat het succes van het album voor een groot deel word bepaald door vele gastmuzikanten; wie kan er nou zeggen dat hij o.a. Ozzy Osbourne, Fergie, Lemmy, Chris Cornell, Andrew Stockdale, Iggy Pop, Kid Rock, Dave Grohl en Myles Kennedy op z’n album heeft staan? Juist ja: Mr. Saul Hudson, beter bekend als Slash. - DIRK

8. Gorillaz - Plastic Beach

8: Gorillaz - Plastic Beach

Er zijn goede vergelijkingen te maken met Gorillaz en de twee eerder genoemde cd’s. Met Baskerville door de samenwerkingsverbanden met andere artiesten. Wat MGMT betreft de hooggespannen verwachtingen van het nieuwe album. Aan Plastic Beach werken tal van internationale grootheden mee, zoals: Snoop Dogg, Lou Reed en De La Soul. Daardoor krijgt vrijwel ieder nummer een eigen draai. Doordat we zolang hebben moeten wachten op het nieuwe album was de verwachting erg hoog. Ik vind dat ze de belofte hebben ingelost. De opvolger van Plastic Beach wordt rond kerst gratis beschikbaar gesteld via internet. - ALEX (alexieden)

7. Volbeat - Beyond Hell / Above Heaven

7: Volbeat - Beyond Hell / Above Heaven

Het vierde album van Volbeat draai ik grijs sinds ik deze in huis heb; Dit album bruist van de energie. Ik vind dit zelf het beste Volbeat album tot nu toe. Het is een softer album dan de vorige drie platen, maar ik vind het toch prettiger luisteren dan zijn voorgangers. Nummers zoals Fallen zijn eigenlijk gewoon heerlijke meezingnummers die ieders humeur meteen goed maken. - JOS

6. Jónsi - Go

6: Jonsi - Go

De frontman van de IJslandse band Sigur Ros, Jonsi, presenteert zijn solo-album. Iets lichtvoetiger dan menig Sigur Ros-album maar daardoor wel toegankelijker. Eerste kennismaking was ‘Go Do’. Ook nummers als ‘Tornado’ en ‘Kolnidur’ zijn mooi. Het album staat eigenlijk alleen maar vol met schitterende nummers. Verassend is het niet, het lijkt wel veel op Sigur Ros maar dat is niet gek, gezien dat het stemgeluid van zowel Sigur Ros als Jonsi zelf erg bepalend is. Ook live blijkt Jonsi een hele speciale ervaring. Met mooie visuals op de achtergrond krijgen de liveacts van Jonsi een extra dimensie. Zien! - JOEP

Top Vijf

Morgen sluiten we de jaarlijst met onze top vijf van beste albums van 2010. Door de uiteenlopende smaak van het team, is de jaarlijst een erg gevarieerde lijst geworden. De top vijf is daar geen uitzondering op. Stay tuned!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!