De Wandelgangen; Geruchten voor Groezrock 2013 op een rij

Toegevoegd op zaterdag 3 november 2012, 14:56
Laatste update zaterdag 3 november 2012, 17:13
Geschreven door Haiko

De Wandelgangen; Geruchten voor Groezrock 2013 op een rij

Groezrock is er ieder jaar als een van de eersten bij om een rijtje namen uit de doeken te doen. Precies een jaar geleden had de organisatie van het punk- en hardcorefestival al twee QR-codepuzzels losgelaten (1 en 2), maar voor de editie van 2013 zijn tot op heden nog geen concrete namen bekendgemaakt. In de wandelgangen gaat er echter al wel een aantal namen rond, die wij hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Pennywise

Pennywise is een graag geziene gast op Groezrock. De punkrockpioniers waren in 2010 nog, onder aanvoering van Zoli Teglas, te bewonderen op Groezrock , maar hebben onlangs oudgediende Jim Lindberg weer bij de band gehaald. In zijn originele formatie zou Pennywise natuurlijk erg welkom zijn als een van de hoofdacts op 27 of 28 april.

Ignite

Over Zoli Teglas gesproken; zijn band Ignite heeft het charme-offensief geopend voor een plekje op de affiche van Groezrock volgend jaar. Via Facebook roept de hardcore-punkband zijn fans op om op de Groezrock website te stemmen op Ignite, zodat zij er in 2013 weer bij kunnen zijn.

Rocket From The Crypt

In 2005 stopte de Californische rockband Rocket From The Crypt ermee. Na terugkeerpogingen met projecten als Hot Snakes en Sultans, lijkt het voor de band in 2013 weer tijd om terug te keren. Op Facebook werd middels dit plaatje sterk gehint naar een reünie.

Billy Talent

De vooraf gedoodverfde favoriet voor een van de headlinerspots lijkt er ook dit jaar weer niet bij te zullen zijn. In ons interview met Hans Maes, de organisator van Groezrock, werd ons verteld dat er alles aan gedaan zou worden om de Canadezen dit jaar terug naar Meerhout te halen. Dit wel indien ze, na Pukkelpop, geen shows in België meer zouden spelen. Nu ze echter in januari de Trix zullen aandoen lijkt de Groezrock herkansing van Billy Talent plotseling op losse schroeven te staan.

The Offspring

Het is een publiek geheim dat The Offspring al jaren op het Groezrock verlanglijstje staat. Is Days Go By dan eindelijk reden genoeg om ze effectief eens naar hier te halen?

Propagandhi

Propagandhi kwam dit jaar op de proppen met hun fantastische Failed States. Nieuwe plaat betekent meestal ook een nieuwe tour en aangezien de band nu Noord - Amerika rondtoert ligt april helemaal open voor Europa.

Verwachte albums

Bad Religion en Streetlight Manifesto zijn beiden in verwachting van een (hopelijk) mooi nieuw album. Aangezien Groezrock de laatste jaren altijd de veilige kaart heeft getrokken als het op Ska aankomt, is Streetlight Manifesto niet meer dan een logische optie. Punk legendes Bad Religion zullen altijd hun plaatsje hebben binnen eender welke Punk line-up.

Eerste bevestigingen

De organisatie van Groezrock is op bezoek geweest bij het punkfestival The Fest en heeft daar flink geshopt voor de 2013-editie van Groezrock. Enkele zeer concrete mogelijkheden zijn The Holy Mess, Masked Intruder, Teenage Bottlerocket, Astpai en Into It. Over It. Via Facebook liet men weten dat er zeer snel namen zullen worden vrijgegeven. 

Totdat dat zover is, check je natuurlijk het overzicht voor Groezrock 2013 geruchten voor alle Groezrock geruchten.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!