Rockblog Tipt: Concerten in februari

Toegevoegd op maandag 4 februari 2013, 22:00
Laatste update maandag 4 februari 2013, 22:45
Geschreven door Dirk

Rockblog Tipt: Concerten in februari

Vanaf februari zal Rockblog maandelijks met een nieuwe categorie komen; wij zullen vooruitblikken op de concertagenda van de komende maand, waarbij enkele van onze favoriete shows toegelicht zullen worden. De komende maand, februari, tippen wij de volgende shows:

8 februari @ Klokgebouw Eindhoven: Traumahelikopter

12 februari @ 013 Tilburg: Mark Tremonti

De hardrocker begon als gitarist van Creed, welke deels transformeerde in Alter Bridge. Vanavond staat Tremonti echter solo op het podium. Hoewel ‘solo’ niet de juiste omschrijving is. Voor dit project neemt hij flinke namen mee; Eric Freedman (Creed) met gitaarpartijen en Wolfgang van Halen (inderdaad, de zoon van) met de baslijnen. Garret Whitlock zit achter de drums. Kaarten via www.013.nl.

14 februari @ 013 Tilburg: Sungrazer & The Machine

15 februari @ De Bosuil Weert: Tim Christensen & The Damn Crystals

15 & 16 februari @ Melkweg Amsterdam: Bloc Party

Na het verplaatsen van deze show, van de HMH naar de Melkweg, was de eerste datum snel uitverkocht. Vandaar dat een dag eerder, 15 februari, de heren van Bloc Party ook al een show in het Amsterdamse zullen geven. Voor dit concert gaven we al tickets weg, maar de fans die hiernaast hebben gegrepen kunnen opgelucht adem halen: voor deze eerste datum zijn nog kaarten beschikbaar via www.melkweg.nl.

17 februari @ Baroeg Rotterdam: Grand Magus

18 februari @ Melkweg Amsterdam: Biffy Clyro (Uitverkocht)

In januari kwam de nieuwe plaat van Biffy Clyro uit; de 20 tracks vormen het dubbel-album Opposites, waarover wij ook enthousiast wisten te berichtten. Hoewel de band eind vorig jaar nog in Paradiso stond, komen ze nu alweer terug voor een uitverkochte show in de Melkweg. Overigens: onlangs hadden we een interview met de heren, welke later deze week online komt!

22 februari @ Effenaar Eindhoven: Royal Republic

26 februari @ 013: Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators (Uitverkocht)

Of het nu met Guns n' Roses, Velvet Revolver, Slash' Snakepit of solo is; het spel van deze gitaarlegende is altijd te herkennen. Solo bracht hij het eerste album uit met diverse gastartiesten. Op de opvolger is gekozen voor enkel Myles Kennedy en zijn band The Conspirators, wat wederom in een uiters degelijk rockalbum resulteerde. 26 februari in een uitverkochte 013 te Tilburg.

26 februari @ Vorst Nationaal Brussel: Sigur Rós

27 februari @ Paradiso Amsterdam: The Darkness

Sommige shows zullen wij bezoeken voor een geschreven recensie, een fotoserie of een combinatie hiervan. Deze zullen zo snel mogelijk na het concert op Rockblog te vinden zijn. In maart brengen we een nieuw rijtje concerttips, waarbij we onder andere Navarone en Steven Wilson zullen bespreken.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!