'Toekomst Pukkelpop onzeker'

Toegevoegd op zaterdag 20 augustus 2011, 12:11
Laatste update zaterdag 20 augustus 2011, 12:24
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

'Toekomst Pukkelpop onzeker'

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes heeft in een interview aangegeven niet zeker te zijn van de toekomst van Pukkelpop. Daarnaast geeft ze aan dat ze volledig achter de beslissing staat om het festival af te gelasten na het drama dat veroorzaakt werd door het hevige noodweer afgelopen donderdag.

Daarnaast vertelt ze ook waarom er pas later is gecommuniceerd dat het festival afgelast zou worden: 

 

"We hebben bewust gekozen voor een tweestappenplan: eerst laten weten dat alle optredens donderdagavond werden geschrapt, en pas uren later dat het hele festival werd afgelast. Er waren kort na de feiten nog te veel mensen op het festivalterrein. Daarom raadden specialisten ons aan om met mondjesmaat te communiceren. Meteen laten weten dat het hele festival erop zat, had negatieve reacties kunnen uitlokken en de veiligheid in het gedrang kunnen brengen."

Lees hier het ooggetuigenverslag, door Cathelijne de Groen, van de gebeurtenissen tijdens de verwoestende supercell op pukkelpop.

Plunderingen

Helaas zijn er altijd mensen die misbruik maken van de situatie, zo ook in het geval van Pukkelpop. Plunderaars hebben een groot aantal tenten van festivalgangers leeggeroofd. Daarbij zijn voornamelijk (merk)kleding, drank en andere waardevolle spullen weggehaald.

Blame game

Ook is het aanwijzen van het zwarte schaap begonnen. In de media wordt van alle kanten met modder gegooid en blijkbaar vind men het in de media belangrijker om met het vingertje te wijzen, dan stil te staan bij het menselijk leed.

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!