Live Recensies

Biffy Clyro is klaar voor de volgende stap na wervelende show in 013

Toegevoegd op maandag 4 november 2013, 14:38
Laatste update maandag 4 november 2013, 14:41
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Biffy Clyro is klaar voor de volgende stap na wervelende show in 013

In de propvolle zaal van de Tilburgse 013 stappen de drie heren van Biffy Clyro samen met (ex-Oceansize) gitarist Mike Vennart rond kwart over negen ‘s avonds het podium op in de Jupiler Zaal. Het zal de eerste show van de nieuwe tour worden, maar zeker niet de eerste show van Biffy Clyro binnen onze landsgrenzen.

De Schotse heren zijn namelijk inmiddels een graag geziene gast in ons landje geworden: in de afgelopen twaalf maanden was de band van Simon Neil maar liefst vijf keer te bewonderen in Nederland, waarbij ze voor het laatst te zien waren op het Lowlands festival in augustus.

Bekijk ook de fotoreportage van deze show via Facebook.

Onvoorwaardelijke liefde

Biffy Clyro @ 013 Tilburg (31-10-2013)

Al loopt Biffy Clyro de deuren van onze popzalen en evenementen plat, we zijn het alternatieve rocktrio uit Kilmarnock nog lang niet beu. De band kan vanavond rekenen op onvoorwaardelijke liefde van zijn fans, zo blijkt uit de enthousiaste en energieke reacties uit het publiek op zowel de toegankelijke poppy rocksongs van Opposites als het oudere materiaal.

Zo vrolijk als Tilburg zingt en wiegt op de klanken van de nieuwere hits (Biblical, Black Chandelier, Stingin’ Belle), zo hard wordt er geheadbangd op vroeger werk als Glitter And Trauma en There’s No Such Thing As A Jaggy Snake.

Muzikale hoogtepunten

Biffy Clyro @ 013 Tilburg (31-10-2013)Muzikale hoogtepunten zijn er vanavond in de vorm van All The Way Down – dat voor het eerst sinds jaren weer op de setlist stond – en de akoestische versie van het wonderschone Folding Stars. Het leeuwendeel van de toeschouwers heeft echter pas zijn gram gehaald nadat Mountains heeft geklonken en het is dan ook niet verwonderlijk dat de band er ook nu voor heeft gekozen om na anderhalf uur gitaargeweld de avond af te sluiten met deze publieksfavoriet.

Volgende stap: HMH

Met Opposites op zak heeft Biffy Clyro dit jaar meermaals laten zien dat hun muziek en performance staan als een huis. Bij iedere clubshow klimt de band een trede hoger op de ladder en gezien de overweldigende belangstelling voor de Schotse rockers, lijkt de stap naar een nog hogere trede (en een groter publiek) als hoofdact in de Heineken Music Hall de onvermijdelijke en logische volgende stap. Biffy Clyro is er klaar voor!

 

 

 

 

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog