Live Recensies

Roadburn dag 4; De Afterburner

Toegevoegd op maandag 16 april 2012, 17:31
Laatste update maandag 16 april 2012, 17:38
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Roadburn dag 4; De Afterburner

Vier dagen lang stond poptempel 013 en nieuwe locatie Het Patronaat in het teken van doom-, stoner- en psychedelicabands. Het festival is toonaangevend in de sc├ęne en de tickets verkopen jaarlijks binnen een dag uit. Wij waren erbij om live verslag te doen vanuit Tilburg; iedere middag blikken we terug op de vorige festivaldag. Dag 1 begon met oudere bekende (Voivod) en de relatief nieuwe generatie (Red Fang), terwijl Yob op Dag 2 voor het typische Roadburn-gevoel zorgde. Een van de hoogtepunten van deze editie was het ge├»mproviseerde vuurwerk (Heavy jam) op Dag 3.

Dag 4: De Afterburner

De laatste dag van Roadburn is traditioneel tot Afterburner gedoopt. Het Patronaat is er niet meer bij als locatie en een deel van het publiek is ook al richting huis gegaan. De programmering van vandaag liegt er echter nog steeds niet om, kunnen wij concluderen als The Mount Fuji Doomjazz Corporation de dag opent. In de Green Room begint Electric Orange aan een psychedelisch optreden, waar de beelden op de achtergrond boekdelen spreken. Er wordt namelijk genadeloos gewisseld tussen stukken met dieren tot vrouwelijk schoon.

Er is vandaag ook plek voor Nederlands talent. Zo speelt Urfaust een smerige set vol black metal en vist het Tilburgse Atlantis uit de zelfde vijver als Explosions in the Sky. Beide bands verzorgen een prima optreden en bewijzen goed tussen de grote buitenlandse acts te passen. Tussen de optredens door wordt het enigszins rustiger, aangezien Bongripper voor de tweede keer dit weekend op komt treden. De band trekt wederom een grote muur van geluid overeind, waarbij oordoppen geen overbodige luxe zijn. Hetzelfde geldt voor het driekoppige Yob, dat op dag 2 ook al ijzersterke doomriffs de zaal in wist te gooien.

Als grootste naam van vandaag staan de mannen van Coroner geprogrammeerd. Keiharde thrashmetal, maar dan met een progressief en uiterst technisch randje. Een erg harde uitsmijter van een prachtig festival vol verbredingen van de muzikale horizon, mannen met baarden, tattoo's en zwarte bandshirts, overvolle terassen en coffeeshops, epische gitaarriffs, verbazingwekkende visuals en ontzettend veel sfeer in zowel 013 als Het Patronaat.

Met het einde van de Afterburner is Roadburn definitief klaar voor 2012. Volgend jaar kan 18 tot en met 21 april alweer in de agenda omcirkeld worden, op de volgende editie zal Godflesh een van de hoofdacts zijn en zal Jus Oborn met zijn Electric Wizard als curator langskomen.

Reacties

Volg Rockblog