Koninginnenacht 2013: rock-verantwoord op stap

Toegevoegd op vrijdag 26 april 2013, 10:50
Laatste update vrijdag 26 april 2013, 10:50
Geschreven door Joep

Koninginnenacht 2013: rock-verantwoord op stap

Aanstaande dinsdag wordt Willem-Alexander onze nieuwe Koning en op die dag vinden allerlei festiviteiten plaats. Tijdens Koninginnenacht, op maandagavond 29 april, worden ook verschillende festivals georganiseerd. Rockblog geeft een aantal tips om je Koniginnenacht rock-verantwoord door te brengen. Voor weinig of geen geld kun je optredens van o.a. John Coffey, Anne Soldaat en Kensington meepakken!

Eindhoven

Eindhoven staat al jaren bekend om zijn vele evenementen op Koniginnenacht. Dit jaar is dat niet anders. Op het grote evenemententerrein van Strijp-S organiseert Peter Pan Speedrock voor de derde maal Klok Rock Orange voor de liefhebbers van harde gitaren en vuige riffs. Dit festival vindt zowel op Koniginnenacht als -dag plaats. Op Koniginnenacht staan o.a. Tarantino, Mississippi Delta Brothers en Innuendo op het programma. Klok Rock Orange is beide dagen gratis toegankelijk. 

De Effenaar presenteert het Konginnenacht Festival met een zeer fijne line-up. Op het affiche van de Kleine Zaal pronken Wallace Vanborn, John Coffey en Raketkanon, stevige Nederlandse en Belgische bands. In de Grote Zaal is het Superstijl, een dj-feest waarbij de bezoekers bepalen welke muziekstroming gedraaid wordt. Een toegangskaartje kost je slechts € 12,50.

Den Haag

Een zeer fijne avondvulling vinden we in Den Haag op het Life I Live festival. Op maar liefst negen locaties kun je genieten van o.a. Kensington, Mister and Mississippi, Anne Soldaat, We Have Band, Jungle By Night en Claw Boys Claw. Het volledige progamma vind je hier. En diep in de buidel tasten is er ook niet bij; het festival is gratis toegankelijk!

Amsterdam

Niet helemaal rock-gerelateerd maar wel een groot feest: RFLX in de Heineken Music Hall. Op dit event vinden we het Belgische Netsky als headliner en staan o.a. ook Sub Focus & ID en Datsik op het affiche. Voor de liefhebbers van dubstep en drum and bass een must. Kaarten zijn al in de verkoop en kosten € 36,- excl. bijkomende kosten.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!