Channel Zero maakt comeback in 2014

Toegevoegd op woensdag 9 oktober 2013, 13:16
Laatste update woensdag 9 oktober 2013, 21:37
Geschreven door Reno

Channel Zero maakt comeback in 2014

Zaterdag 10 augustus 2013 verloor de Belgische en internationale metalscène één van de meest imposante drummers ooit: Phil Baheux van metalen trots Channel Zero. De band was toen gestart met de opvolger van ‘Feed ‘Em With A Brick’ (2011) en zou net de studio induiken toen het noodlot toesloeg. 

Comeback met nieuwe drummer

Na twee harde maanden van rouw en twijfel vindt de band het nu tijd om voorzichtig CZ terug op de rails te zetten. CZ hervat dit najaar de opnames van het album met als gast drummer Roy Mayorga (Stone Sour / Ex Soulfly/ Ex Sepultura). Ongetwijfeld heeft de huidige Amerikaanse Channel Zero gitarist Mikey Doling hier een hand ingehad, aangezien hij eerder met Mayorga in Soulfy speelde.
 
Channel Zero zanger Franky DSVD zegt hierover:"Phil is onvervangbaar en uit respect opteren we voorlopig voor een gastdrummer die niet meteen een rol krijgt als vast groepslid. Ik wil iedereen van harte bedanken voor de immense steun en het oprechte medeleven dat wij als band hebben mogen ontvangen. Dit was ronduit indrukwekkend en hartverwarmend.

Album release show

In 2010, exact 20 jaar na hun oprichting, kroonden de vier van Channel Zero zich tot Belgische metalgoden door maar liefst 6 maal AB in Brussel te vullen. Daarmee schreven de heren vaderlandse muziekgeschiedenis. De liefde tussen Channel Zero en AB is duidelijk groot en daarom zal de band weer zien schitteren op het podium waar het voor hen in 2010 allemaal opnieuw begon. Vrijdag 11 april 2014 zal de band de stage bestormen om tevens het nieuwe album aan het publiek voor te stellen en de plaat zal tijdens deze avond exclusief verkrijgbaar zijn.
 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!