Lowlands 2014: 25 kanshebbers voor een plekje op Lowlands

Toegevoegd op donderdag 16 januari 2014, 15:52
Laatste update donderdag 16 januari 2014, 16:12
Geschreven door Haiko

Lowlands 2014: 25 kanshebbers voor een plekje op Lowlands

We moeten waarschijnlijk nog een aantal weken nog tot dinsdag 21 januari wachten totdat Lowlands zijn eerste lading namen loslaat, maar wij kijken alvast vooruit en hieronder vind je 25 namen waarvan wij de kans hoog achten dat ze op Lowlands 2014 aanwezig zullen zijn.

Potentiële headliners op Lowlands 2014

Natuurlijk is het wat aan de vroege kant om al voor augustus te voorspellen welke namen er bovenaan de lijst zullen staan. We weten echter wel dat de volgende acts kanshebbers voor een plekje als hoofdact op Lowlands zijn.

Blink-182 heeft een select aantal data in Europa in het tourschema toegevoegd en was in 2010 voor het laatst te zien in Biddinghuizen. In dat jaar waren ook de stonergoden van Queens Of The Stone Age aanwezig. Dat gezelschap speelde vorig jaar op Pinkpop en heeft zijn zinnen gezet op een nazomertour langs de festivals. Samen met de Britten van Placebo staat QOTSA al op de affiche bij het Oostenrijkse Frequency festival dat in hetzelfde weekend plaatsvindt als Lowlands.

Lowlands heeft de luxe uit een grote vijver met dansbare muziek te kunnen vissen dit jaar. Op de affiche van Frequency vinden we niet alleen gitaarmuziek, maar bijvoorbeeld ook publieksheld Skrillex die in 2012 al een goed ontvangen show weggaf in de Alphatent.

Kijken we ietsje noordelijker, dan zien we onder meer op het Duitse Sonnemondsterne een paar klappers van potentiële hoofdacts staan: Fatboy Slim en Deadmau5.

Het hardere gitaarwerk op Lowlands 2014

Ze zullen niet in grote letters bovenaan de line-up staan, maar zijn daarom niet minder belangrijk voor een succesvolle editie: hieronder vind je een (alfabetische) selectie van acts die in augustus mogelijk afzakken naar Nederland voor een optreden op Lowlands.

De kans is aanwezig dat August Burns Red zijn metalcore ten gehore zal brengen op Lowlands dit jaar. Ook verwachten we dat de tenten op het festivalterrein goed vol zullen staan, mochten Biohazard en Children Of Bodom er op losgelaten worden. We hopen dat de organisatie een plekje vrij wil maken voor Deafheaven, dat vorig jaar een fantastisch album (getiteld: Sunbather) uitbracht. De heren van DOWN strooiden de afgelopen 12 maanden met een aantal keiharde EP’s en hebben hun plekje op Lowlands ook wel verdiend.

Het Londense post-hardcore kwartet Enter Shikari was in 2012 voor het laatst op Lowlands te zien, maar kan altijd op een volle tent rekenen op het polderfestival. Overige kanshebbers in deze categorie zijn: Ignite, In Extremo, Jimmy Eat World, Kadavar, Killing Joke, Lacuna Coil, Megadeth, NOFX en Prong.

Dansjes wagen op Lowlands 2014

Gegarandeerd dat Lowlands helemaal los zal gaan als de beats van de Bloody Beetroots, Calvin Harris, Netsky of Steve Aoki door de tenten van het festival heenblazen. Alle vier de acts staan geboekt bij het Duitse SonneMondSterne festival, dat een week eerder dan Lowlands plaatsvindt.

Het zal ook dit jaar weer een fantastische editie van Lowlands worden, zelfs al zou men maar de helft van deze 25 kanshebbers kunnen strikken voor een optreden in Biddinghuizen.

Natuurlijk horen we ook graag van jou wat jouw verwachtingen zijn voor Lowlands. Hoop je ook op Skrillex? Zit jij stiekem te wachten op een afsluitende set van Blink-182? Laat het ons weten!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!