Live Recensies

Rock Am Ring 2011

Toegevoegd op woensdag 8 juni 2011, 21:29
Laatste update woensdag 8 juni 2011, 21:29
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2011

Op 3, 4 en 5 juni vond het jaarlijkse dubbelfestival Rock Am Ring/Rock Im Park plaats. Rock Am Ring is met ruim 84.000 verkochte kaarten de grootste variant van de twee. Vorig jaar werd het 25-jarig jubileum groots gevierd, maar ook dit jaar beloofde het, mede door de line-up ,  weer een prachtig weekend te worden.

Dag 1: Tot in de late uurtjes

Klik hier om alle foto's van Rock Am Ring 2011 dag 1 op onze Flickr te bekijken

Rock Am Ring wordt voor ons geopend door het harde werk van We Butter The Bread With Butter en Asking Alexandria. Op het hoofdpodium staat The Gaslight Anthem klaar om een portie catchy meezingrock op het publiek af te vuren, waarna Social Distortion voor rock 'n roll op het podium klimt. Na een vlugge maaltijd staat op de Clubstage Times Of Grace klaar. Waar meerdere podia staan, moeten keuzes gemaakt worden: Black Stone Cherry tegenover Wolfmother. Beide bands brengen een stevige show vol hardrock.

De headliner van dag 1 is de famillieband van de Followills: Kings Of Leon genaamd. Anderhalf uur lang wordt er door de band flink doorgewerkt, meer was er voor dit kwartet niet nodig om een geslaagde set neer te zetten.

In stijl wordt de eerste dag afgesloten, met als host: DJ/Producer Deadmau5; 40.000 mensen gaan helemaal uit hun dak op de Dance, Trance en Dubstep.
Een laat einde aan een mooie eerste dag. Lees de blog die wij ter plekke over dag 1 maakten Hier!

Dag 2: Na zonneschijn komt regen

Klik hier om alle foto's van Rock Am Ring 2011 dag 2 op onze Flickr te bekijken

Met The Naked And Famous begint deze dag rustig. Het is duidelijk dat men nog moet wakker worden. Een harde set van Escape the Fate helpt hier wel bij.
Volgende band is Sevendust. Deze mannen mogen gerust tot de verrassingen van het festival gerekend worden. Na een sterke act is het lastig daar overheen te komen. Hoe hard de cross-over act Hollywood Undead ook zijn best doet, overtuigen doet het niet. Snel door naar iets vrolijkers: The Kooks. Nadat zij het podium verlaten, trekt het wolkendek zich dicht boven de ring. Dit is een voorteken voor wat er komen gaat.  In Flames heeft er een lange handtekeningsessie opzitten, dit zou de reden kunnen zijn waarom het optreden tegenvalt. De hierop volgende klanken van Disturbed maken dit gelukkig snel weer goed. De livereputatie van de band wordt helemaal waargemaakt.

In de harde regen en onder het toeziend oog van donder en bliksem mag Korn aantreden. Met de effecten van de onweer wordt het een mooie show. Rond hetzelfde tijdstip stond op het hoofdpodium wat rustigere muziek geprogrammeerd, namelijk Coldplay. Ook zij moet de regen trotseren. Dit lukt de geroutineerde mannen goed. De goede show in combinatie met het slechte weer resulteert in een intieme sfeer. Volgens de organisatie was er tijdens dit concert een Twitterpiek, aangezien er maarliefst vijf nieuwe nummers gespeeld werden. Door het rotweer liep het terrein na deze acts zo goed als leeg. De horrorshow van Rob Zombie was als "Late Night Special" bestempeld, en is door slechts 3000 man bekeken. De blog van dag 2 is Hier te vinden! 

Dag 3: Een waardige afsluiting van een mooi weekend

Klik hier om alle foto's van Rock Am Ring 2011 dag 3 op onze Flickr te bekijken

Met een hoog pop-punk gehalte opent Kids In Glass Houses de derde en laatste dag. Dit slaat snel over naar steviger werk met achtereen volgens Mastodon, Millencolin en Avenged Sevenfold. Deze bands laten zien over een goede performance te beschikken en zetten een prima show neer. Vervolgens zijn een gitaar-battle en een spelletje met het publiek de basis voor een strakke set van Alter Bridge. Dit zelfde kunstje heeft ook Volbeat onder de knie. Met een middelvinger naar de hemel laat Royal Republic merken niks om het weer te geven. De catchy rock en het vele contact met het publiek laat zien dat de Zweedse heren ook een groter publiek goed aankunnen. 

Het publiek heeft ook een duidelijke favoriet; het uit eigen land afkomstige Beatsteaks hebben een springende massa voor zich, dat regelmatig fakkels de lucht in steekt. Een betere opwarmer voor System Of A Down hadden ze niet kunnen kiezen. Zanger Serj Tankian laat meerdere malen weten dat hij het fijn vindt weer terug te zijn. Voor de Armenen is een spectaculaire podiumopbouw niet nodig, met slechts wat oosterse tapijten en een lichtinstallatie brengt dit kwartet een van de beste optredens van het weekend. Een toegift was niet nodig, het optreden voelt compleet. Ook op dag 3 hebben wij een blog bijgehouden, check 'm Hier! 

Foto's

Gedurende het weekend hebben wij een hele hoop mooie plaatjes geschoten.

Klik hier om alle foto's van Rock Am Ring 2011 op onze Flickr te bekijken. 

 

 

Reacties

Volg Rockblog