Jaarlijst 2011: Charon

Toegevoegd op maandag 19 december 2011, 15:52
Laatste update maandag 19 december 2011, 15:52
Geschreven door Charon
Bron: Rockblog

Jaarlijst 2011: Charon

Net als voorgaande jaren kun je in de decembermaand op Rockblog een kijkje nemen in de lijst van favoriete albums van de Rockbloggers. Vorige week onthulden Bjorn, Wouter, Dirk, Joep en Rockblog eindbaas Haiko hun tien favoriete albums. Vandaag laat Charon zien wat haar tien lievelingsplaten van 2011 zijn.

Charon

In de jaarlijst die Charon vorig jaar opmaakte (check hem hier), waren onder meer White Denim en The Black Keys terug te vinden. Beide artiesten hebben ook dit jaar weer een album uitgebracht. Zouden ze wederom de verwachtingen hebben waargemaakt?

The War on Drugs - Slave Ambient

The War on Drugs - Slave AmbientDe laatste warme weekjes van het jaar fietste ik rond met het album Slave Ambient op repeat. Terwijl de fijne melodieën door m'n koptelefoon knalden kon ik overal van genieten, net iets meer dan normaal. Vooral Baby Missiles doet het goed, terwijl de zon zelfs bij de grootste zuurpruimen een glimlach tevoorschijn tovert.

Ook de herfstige dagen vrolijkt deze plaat op. Gelukkig, want dat hebben we wel nodig in het drassige Nederland. Live ook zeker een aanrader, tenzij je niet houdt van mensen die wel eens een pilletje slikken. Die zijn niet te missen namelijk, in het publiek.

The Black Keys - El Camino

The Black Keys - El CaminoDan Auerbach en Patrick Carney gaan lekker als 'The Black Keys'. Hun vorige album 'Brothers' kwam in 2010 uit en heeft ervoor gezorgd dat veel mensen gek zijn op hun muziek. Terwijl de heren al vijf albums vóór 'Brothers' uit hebben gebracht, leerden veel luisteraars ze pas kennen door nummers als 'Tighten Up', 'Next Girl' en 'Howlin' For You'.
 
Begin december is hun nieuwe album El Camino in de winkels verschenen en dat hij nu al op nummer 2 in mijn top 10 staat, zegt al genoeg. Er zijn weinig bands die nummers maken waar ik alleen maar meer van wil horen. Die ik na tien keer luisteren nog niet zat ben. De heren van The Black Keys kunnen dit wel en dit album zat de afgelopen weken dan ook non stop in de CD-speler en ik denk dat hij daar nog wel even blijft zitten. Een pareltje, alweer.

St. Vincent - Strange Mercy

St. Vincent - Strange MercyMijn timeline op twitter (@charongeling) ontplofte bijna toen het derde album van St. Vincent net uitkwam. Zelden heb ik zoveel mensen zo enthousiast over een plaat zien praten. Strange Mercy is een album dat met de luisterbeurt beter wordt. Je moet je mee laten slepen door de pakkende melodieën en prachtige teksten van Annie Clark, de vrouw achter de naam St. Vincent.

Volgens het publiek van Crossing Border werd ze dan ook benoemd tot hoogtepunt van het festival. Ik heb haar jammer genoeg nog niet live gezien, maar wil dat met de luisterbeurt liever. Wat een heerlijke plaat.

De jaarlijst van Charon

Hieronder vind je de complete top tien van Charon. Klik op de oranje links om (indien beschikbaar) het album op Spotify gratis te luisteren. Klik op de blauwe bolletjes om het album op bol.com te bekijken.

2. The Black Keys - El Camino  St. Vincent - Strange Mercy
 

De jaarlijst van morgen: Reno

Morgen zal de jaarlijst van Reno gepubliceerd worden op Rockblog. Bereid je alvast voor op een zeer diverse lijst met een aantal onverwachte pareltjes van eigen bodem.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!