Jaarlijst 2011: Tom

Toegevoegd op donderdag 22 december 2011, 13:30
Laatste update vrijdag 23 december 2011, 12:12
Geschreven door Tom
Bron: Rockblog

Jaarlijst 2011: Tom

Net als voorgaande jaren kun je in de decembermaand op Rockblog een kijkje nemen in de lijst van favoriete albums van de Rockbloggers. De echte muziekliefhebber weet dat het hierbij draait om kwaliteit. Je zult bij ons dan ook geen ellenlange waslijst met albums terugzien in onze eindlijst, we sluiten namelijk net voor de jaarwisseling af met onze selectie van onze twintig best beoordeelde albums van 2011. 

Tom

Vandaag onthult Tom zijn tien favoriete albums van 2011. Hieronder licht hij er drie albums uit.

Bombay Bicycle Club - A Different Kind of Fix

Bombay Bicycle Club - A Different Kind of FixDe Britse band bracht hun derde studio album uit, die net als de twee voorgaande erg sterk is. De stijl is vergelijkbaar met het debuutalbum, maar met versienummer 2.0.

Met het toevoegen van Lucy Rose aan de band krijgen de nummers een nog mooier geheel dan voorheen.

Een album dat je zowel in je tentje op een festival kan draaien als op een koude winteravond voor de open haard.


Chase and Status & No More Idols

Chase & Status - No More IdolsEen dance-album in de jaarlijst? Het komt maar zelden voor dat een volwaardig dance album in de eindlijst komt, maar No More Idols is een uitzondering op de regel.
Het album bevat een geweldige mix aan stijlen maar ook grote diversiteit aan meewerkende artiesten. Een aantal nummers van het album zijn te typeren als potentiƫle klassiekers, zo werd Blind Faith in de UK al uitgeroepen tot festival-anthem van 2011.


Love Inks - E.S.P.

Love Inks - E.S.P.Deze driekoppige band uit Texas bracht in mei dit jaar E.S.P. uit, een album met een duur van nog geen 27 minuten. Al is het geen volwaardig album, het is wel de beste schijf die ik dit jaar aangeschaft heb.

De vergelijking is al vaak gemaakt met The XX, maar toch weet Love Inks een eigen stijl neer te zetten. Minimalistisch maar toch met een volle sound. Alle tien nummers zijn prachtig, met Skeleton Key en In My Dreams als absolute parels.

 

De jaarlijst van Tom

Hieronder vind je de complete top tien van Tom. Klik op de oranje links om (indien beschikbaar) het album op Spotify gratis te luisteren. 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!